Pada waktu dahulu, lantai di rumah hanyalah lantai yang kayu biasa kerana kebanyakkan dulu rumah kampung dan jika ada rumah modern sekali pun, lantai tetap kayu jugak. Kini, sudah tidak lagi sama. Ada banyak jenis-jenis lantai yang kita boleh pilih untuk letakkan dalam rumah kita.  Antara pilihan yang terbaik untuk memilih jenis lantai di rumah adalah lantai jenis bambu. Lantai jenis bambu ini semakin popular pada zaman sekarang kerana ia memberi sama penglihatan seperti lantai kayu. Jika ada orang-orang otai atau orang-orang lama yang inginkan rumahnya kelihatan nostalgia tetapi mahukan kualiti yang bagus, pemilihan jenis lantai bambu adalah pilih yang terbaik mereka. Kini, saya akan menunjukkan atau menerangkan apa kelebihan-kelebihan lantai jenis bambu.

Panas! Lantai Bambu Ini Boleh Menahan Dari Gempa Bumi

Panas! Lantai Bambu Ini Boleh Menahan Dari Gempa Bumi

IKLAN

Kelebihan lantai bambu yang pertama adalah DAYA TAHAN YANG KUAT.

Lantia jenis bambu ini, mempunyai daya tahan yang sangat kuat. Ini kerana lantai bambu ini mempunyai kualiti yang tinggi dan ia tahan lama. Jika lebih baik, lantai bambu yang dipilih tidak dikarbon kerana lantai bambu yang tidak dikarbon memiliki kekerasan yang ketahanan yang sangat luar biasa.

IKLAN

Kelebihan yang kedua adalah KALIS AIR ATAU TAHAN AIR.

Kalau kita boleh lihat, lantai jenis kayu yang lama atau lantai tradisional, ia akan mudah meresap air dan akan membuatkan lantai menjadi rekah. Oleh sebab itu, keselamatan rumah akan terjejas. Tetapi, ia tidak berlaku kepada lantai bambu. Lantai jenis bambu ini menjaminkan keselamatan dari air lebih dari lantai tradisional kerana lantai jenis bambu lebih tahan dengan kerosakkan air dan tidak akan mudah rekah. Walaubagaimanapun, ia tidak bermakna lantai bambu akan menjamin keselamatan seratus peratus. Cuma, ia lebih selamat dari lantai kayu tradisional.

IKLAN

Secara kesimpulannnya, lantai jenis bambu ini amatlah pemilihan yang terbaik untuk kita letakkan dalam rumah kita. Bukan sahaja dari segi daya ketahanan dan kalis air, tetapi ia juga ada macam-macam kelebihan lain seperti banyak jenis corak yang boleh menceriakan rumah dan harganya pun lebih murah. Jadi, PILIHLAH LANTAI JENIS BAMBU!

Sumber: Voir (https://voireproject.com/artikel/post/kenali-kelebihan-dan-kekurangan-dari-lantai-bambu-eksotis-dan-hemat-di-kantong)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI