Rak buku kalax, memang dihasilkan untuk memberi peluang kepada pengguna untuk mempelbagaikan rekaannya mengikut cita rasa dan konsep kedaiaman masing-masing. Sama juga perabot-perabot ikea yang lain. Sebab tu banyak perkongsian IKEA HACK di youtube, pintrest dan sebagainya.

Seperti yang dilakukan oleh Puan Nur Farhana. Rak buku polos diubah menjadi kabinet TV gaya electic. Menariknya, Puan Farhana tak guna pun rak Kalax, tapi rak buku yang di beli di shopee je. Hargnya, jauh lebih murah dan kualitinya sama.

Ni link rak buku yang digunakan https://invol.co/cl3y67m

Hi, hari ni saya nak share sikit hasil deko rak saya yang diberi nafas baru tanpa menggunakan drill.

Saya beli 8 keping decorative panel design macam dalam gambar ni, 8 keping lagi plain board saja.Gamkan plain board dengan decorative panel hanya dengan menggunakan supper glue je

Untuk panel ni, saya mintak seller custom size ikut ukuran rak (33.5cmx33.5cm). Design ada macam-macam boleh pilih je. Actually, panel ni ialah hanging room divider. Tapi saya taknak hanging so saya jadikan panel ni untuk cantikkan rak saya.

Ni link penjual nya https://invol.co/cl3y69j

IKLAN

Furniture handle & knob from shopee. https://invol.co/cl3y6ca

Sediakan Storage box ukuran 33x38x33cm. Lekatkan decorative wall tadi pada bahagian hadapan storage box menggunakan hot glue

 

IKLAN

 

IKLAN