Penjagaan rumah dari dalaman amatlah penting ya kerana di dalam rumah lah kita akan banyak meluangkan masa dan berehat. Jadi, akan nampak seperti buruk dan tidak siuman sekiranya dalaman rumah kita busuk dan tidak wangi. Apatah lagi, jikalau anda tetamu yang ingin datang. Nak wangikan balik dalaman rumah, bukannya ambil masa yang singkat. Jadi, mulai sekarang bergeraklah dalam menjaga kewangian dalaman rumah. Nak tahu caranya? Ayuh saya tunjukkan.

 

TIDAK MEMBIARKAN HABUK MELEKAT PADA PERABOT TERLALU LAMA

Mari Mewangikan Rumah Seperti Mewangikan Diri Anda

Bahan-bahan yang diperlukan sangat mudah di cari, iaitu, 1 penutup pelembut fabrik dan 10 cawan air. Selepas sudah dapat kedua-kedua jenis bahan ini, bancuhkan kedua-duanya dan ambil kain. Celupkan kain ke dalam bancuhan sebentar tadi dan lapkan di semua perabot dalam rumah anda. Cara ini dapat memudahkan rumah anda wangi dan habuk tidak mudah melekat di perabot.

 

IKLAN

MOP LANTAI SEHINGGA BERKILAT

Mari Mewangikan Rumah Seperti Mewangikan Diri Anda

Selalunya lantai yang melekit ini disebabkan selepas kita memasak dan ia akan membuat tidak selesa untuk berjalan. Oleh itu, kita perlukan bahan-bahan ini mengkilatkan lantai. 1 penutup pencuci lantai, cuka dan dan juga air panas. Cara mencucinya adalah mulakan dengan menyapu sampah sehingga semua sampah dan habuk telah dikeluarkan. Mula membersihkan lantai dengan semua item berikut. Pastikan sudah membancuh air pencuci lantai tadi dengan campurkan pencuci lantai dan cuka kemudian sebatikan dengan air panas. Selepas itu, baru mencuci lantai di rumah anda itu.

IKLAN

 

Jadi, yang terakhir adalah,

PEWANGI RUANG DALAMAN RUMAH

IKLAN

Mari Mewangikan Rumah Seperti Mewangikan Diri Anda

Setelah selesai membuat dua langkah di atas, letakkan pewangi di dalam rumah untuk menambahkan lagi bau wangian dalam rumah. Anda boleh membeli apa-apa sahaja pewangi di kedai tetapi jika mau cara manual, boleh cuba dengan cara membancuh pelembut fabrik dan cuka. Kemudian masukkan ke dalam botol semburan. Anda Cuma tinggal sembur di tempat yang anda mahukan.

Maka dengan itu, berakhirlah langkah-langkah dalam mewangikan rumah anda. Cara ini amat berkesan ya dan anda juga boleh cubanya di rumah sendiri. Pasti selepas ini, tetamu anda datang dan memuji rumah anda. Semoga berjaya.

Sumber: beautifulnara (https://beautifulnara.com/petua-rumah-kekal-wangi-khas-untuk-anda/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI