Hai, Kembali bersama saya lagi dalam memperkenalkan tentang jenis-jenis soket dinding yang ada di dunia ini. Hari ini, saya akan tunjukkan lagi tentang beberapa sahaja jenis soket dinding lagi, tapi tidak semua ya. Hahahaha. Baiklah, di artikel yang lepas, saya telah menunjukkan soket dinding jenis A, E dan juga G. Hari ini pula, saya akan kenalkan kepada anda semua, jenis soket I, N dan juga O. Mari, kita saksikan.

JENIS I

Mari Kenali Jenis-Jenis Soket Dinding Yang Ada Di Dunia. Part 2

Soket jenis I ini, ia unik sedikit kerana ia boleh mempunyai 3 atau 2 pin. Jadi, maksudnya di sini, mungkin plug yang digunakan di soket ini, boleh jadi ia ada 3 pin atau 2 pin. Akan tetapi, setiap pin ini mempunyai perbezaannya, iaitu, 3 pin mempunyai ground manakala 2 pin tidak mempunyai ground. Voltage yang digunakan adalah 220 sehingga 240 V dan plug jenis I sahaja yang sesuai untuk soket dinding jenis I ini. Dan juga, soket ini, hanya ada di Australia, New Zealand, China dan juga Argentina.

JENIS N

IKLAN

Mari Kenali Jenis-Jenis Soket Dinding Yang Ada Di Dunia. Part 2

Soket ini popular di Brazil dan Afrikan Selatan dan ia mempunyai 3 pin. Soket ini juga ada ground dan voltage yang digunakan 100 sehingga 240 V. Soket ini juga hanya untuk plug yang jenis N juga.

IKLAN

JENIS O

Mari Kenali Jenis-Jenis Soket Dinding Yang Ada Di Dunia. Part 2

IKLAN

Soket jenis O, adalah soket yang terakhir dalam label dan Cuma satu negara sahaja yang ada soket ini, iaitu, Thailand. Soket jenis O ini juga mempunyai 3 pin dan ground. Plug yang sesuai untuk soket ini, boleh juga plug jenis C dan O. Kalau anda nak tahu, plug jenis O ni boleh untuk soket jenis C, E dan F juga tapi tidak digalakkan kerana ia tidak selamat. Tambahan lagi, voltage yang digunakan adalah 220 sehingga 240 V.

Baiklah, sampai di sini sahaja artikel tentang jenis soket dinding di dunia. Ada banyak lagi jenis soket yang ada boleh lihat di website ini: Libur (https://www.libur.com.my/jom-ambil-tahu-jenis-soket-dinding-yang-ada-di-tempat-penginapan-di-seluruh-dunia/).

Di website tersebut, anda boleh lihat lagi banyak jenis-jenis soket yang pelik-pelik. Hahahaha. Baik, itu sahaja daripada saya, terima kasih.

Sumber: Libur (https://www.libur.com.my/jom-ambil-tahu-jenis-soket-dinding-yang-ada-di-tempat-penginapan-di-seluruh-dunia/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI