Semua ibu bapa yang ada di dunia ini, pasti mahukan anak manja mereka sebuah tilam yang selesa untuk mereka tidur selain daripada fizikal dan kesihatan yang sihat. Jadi, apakah yang patut ibu bapa ini lakukan untuk mendapatkan tilam yang selesa? Mestilah pandai dalam memilih. Mahu tahu cara bagaimana hendak membeli tilam yang bagus untuk bayi anda? Jom saya ajarkan.

ELAKKAN BARANG TERPAKAI

Untuk mendapatkan keselesaan yang bagus, pastikan jangan cari barang yang 2nd hand kerana ia boleh merisikokan tilam tersebut kepada bayi seperti bakteria dan kulat yang banyak boleh menyebabkan bayi sakit.

 

KESELESAAN TILAM

IKLAN

Untuk bayi, keselesaan tilam amatlah penting. Jika tidak dapat keselesaan tilam, kemungkinan bayi itu akan kerap menangis kerana tidak selesa dengan tilam itu. Kalau tilam selesa, bayi akan merasa nyaman semasa tidur dan mereka akan kerap tidur.

KUALITI TILAM

IKLAN

Dalam mencari tilam yang bagus dan berkualiti, pasti tilam tersebut tidak mudah rosak dan koyak. Jika ia mudah rosak, berkemungkinan keselamatan bayi akan terjejas.

 

Dan yang terakhir,

IKLAN

SAIZ TILAM

Saiz tilam yang sempurna dan sesuai untuk bayi, adalah perkara yang penting sekali semasa beli tilam. Jikalau saiz tilam tersebut terlampau kecil, ia akan menyebabkan bayi sentiasa terjatuh ke lantai. Ia lebih baik dan bagus jika tilam itu besar dan luas daripada kecil.

Jadi, itu sahaja dari saya dalam memperjelaskan tentang tip-tip dalam memilih tilam yang baik untuk bayi anda. Semoga berjaya.

Sumber: theAsianparent (https://my.theasianparent.com/tilam-bayi-terbaik)