Di Malaysia, ramai lebih yakin menggunkan kabinet dapur tertutup berbanding rak jenis terbuka. Ia disebabkan oleh tradisi dan cara masyarakat Malaysia melakukan aktiviti di dapur. Kalau memasak, tak sah taida percikkan minyak. Ia sebagai salah satu faktor pendorong kepada barang atau alatan yang terdedah dari cepat kotor. Disamping itu juga, faktor atau cara menyimpan barang. Selagi boleh segala barang hendak disumbat di dalam kabinet dapur. Akhirnya, menjadi habitat kepada serangga yang tidak sepatutnya seperti lipas, cicak dan yang paling menggelikan adalah tikus.

Tahukah anda, denggan menggunkan rak simpanan terbuka dapat mengurangkan risiko tersebut? Disamping itu juga ia dapat mendispilnkan anda supaya barang dapur disimpan secara tertip dan kemas. Susunan pinggan mangkuk, periuk, herba dan sebagainya dia ats rak terbuka turut menjadi sebagaian elemen dekorasi di dapur anda.

IKLAN

TIP WAJIB TAHU: 

IKLAN
  1. Susun perkakas dan barang dapur yang kerap digunaka pada bahagian rak terbuka
  2. Rak terbuka amat sesuai diposisikan pada bahagian atas diding namun sedikit rumit sebagai rak lantai terutamanya untuk faktor keselamatan.

Berikut, ispirasi rak dinding terbuka di dapur

IKLAN

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI