Sejak kebelakangan ini, situasi hujan sudah mula dilihat semakin kerap berlaku hampir setiap hari di seluruh tanah air. Jadi, mungkin ada yang di kalangan anda yang sudah mula berasa bimbang dengan keadaan sekarang yang boleh mengakibatkan bencana banjir kilat berlaku. 

Tambahan pula, Jabatan Mateorologi Malaysia (MetMalaysia) telah meramalkan negara bakal mengalami hujan lebat yang berterusan mulai pertengahan November in sehingga penghujung bulan berkenaan.

Sudah pasti, dengan ramalan yang diwar-warkan pasti akan menimbulkan kegusaran orang ramai khususnya bagi mereka yang pernah berdepan dengan situasi masalah banjir sebelum ini. Jadi, tidak hairan lah kalau ada yang berasa trauma sekiiranya bencana alam tersebut berlaku lagi, betul tak?

Hujan Sudah Mula Kerap Berlaku, Anda Trauma Peti Sejuk, Mesin Basuh & Perabot Rumah Rosak Akibat Banjir?

Bagi anda yang berasa trauma dan pernah menjadi salah seorang mangsa banjir sebelum ini amat disarankan untuk membuat persediaan lebih awal supaya masalah buruk yang tidak diingini dapat dielakkan. Bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.

IKLAN

Sebagai permulaan, antara persediaan awal yang anda boleh lakukan adalah melindungi barangan elektrik dan kelengkapan rumah seperti peti ais, mesin basuh, televisyen dan perabot daripada rosak terjejas akibat bencana banjir yang berlaku.

Bagaimana caranya? Apa kata anda melindungi kesemua barangan elektrik dan kelengkapan rumah anda menggunakan plastik tiub kalis air khas ini. Sebenarnya produk ini dicipta untuk melindungi kenderaan seperti kereta dan motorsikal daripada rosak akibat air banjir.

IKLAN

Jadi, tidak salahkan kalau kita menggunakan plastik tiub kalis air ini bagi melindungi kesemua barangan elektrik dan kelengkapan rumah. Dengan cara ini, sudah pasti barang pun tidak mudah rosak, duit pun jimat.

Hujan Sudah Mula Kerap Berlaku, Anda Trauma Peti Sejuk, Mesin Basuh & Perabot Rumah Rosak Akibat Banjir? Hujan Sudah Mula Kerap Berlaku, Anda Trauma Peti Sejuk, Mesin Basuh & Perabot Rumah Rosak Akibat Banjir? Hujan Sudah Mula Kerap Berlaku, Anda Trauma Peti Sejuk, Mesin Basuh & Perabot Rumah Rosak Akibat Banjir?

IKLAN

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

Hujan Sudah Mula Kerap Berlaku, Anda Trauma Peti Sejuk, Mesin Basuh & Perabot Rumah Rosak Akibat Banjir?

Baca artikel berikutnya: Musim Tengkujuh Bakal Tiba November Ini, Kini Sudah Tiba Masanya Untuk Ada Mesin Pengering Di Rumah?

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI