Ramai orang takut untuk membeli kediaman sub-sale kerana dikhawatiri kedaan rumah yang tidak lagi dapat diselamatkan. Tetapi sebenarnya, tidak semua rumah sub-sale itu dalam keadaan teruk. Ada juga yang masih dalam keadaan boleh tinggal dan tidak banyak yang perlu dibetulkan.

Menurut tuan rumah, Puan Diana Zaini kediaman sub-sale kos rendah yang dibelinya hanya menelan belanja RM70K untuk ubahsuai termasuk perabot dan barangan keperluan kediaman yang lain.

Rumah dengan keluasan 20×50 kaki persegi tersebut merupakan rumah jenis memanjang dan mengambil masa lebih kurang 1 bulan untuk disempurnakan. Dengan konsep pilihan moden minimalis, kebanyakkan inspirasi dekorasi ruang didapatinya melalui perkongsian rakan-rakan di facebook selain mencari idea melalui IMPIANA.

Ketika ditanya tentang runag kegemarannya, Puan Diana amat sukakan ruang tamu beliau yang dihias ringkas tetapi amat selesa, memandangkan ruang ini merupakan tempat tumpuan buat ahli keluarga berkumpul. Rona neutral yang dipilih membangkitkan rasa nyaman ketika berada di ruang tersebut.

Berikut merupakan koleksi gambar “Sebelum & Selepas” kediaman Puan Diana yang dikongsi beliau dengan IMPIANA

IKLAN

LUAR RUMAH

IKLAN

RUANG TAMU/ RUANG MAKAN

DAPUR

IKLAN