Aplikasi foodpanda Malaysia kini telah meraikan satu lagi kejayaan apabila sudah genap menjangkau 10 tahun beroperasi di pasaran seluruh negara pada tanggal 12 Ogos yang lalu. 

Setelah sedekad berlalu, kewujudan aplikasi foodpanda ini nyata telah memberi satu impak positif yang besar serta kegembiraan seluruh rakyat Malaysia. 

Genap Sedekad Bersama Rakyat Malaysia, Foodpanda Tetap Optimis Dengan Cabaran Yang Mendatang

Mengulas mengenai kejayaan ini, selaku Pengarah Urusan foodpanda, Sayantan Das berkata dia amat berbangga dan berbesar hati dengan pencapaian ini. 

“Kami berbangga untuk berkongsi bahawa kami adalah platform hasil usaha oleh rakyat Malaysia untuk rakyat Malaysia. Maka saya amat berbesar hati dan bersyukur kerana dapat meraikan sambutan ulang tahun ke-10 ini. 

“Pencapaian yang luar biasa ini pastinya tidak dapat dikecapi tanpa sokongan yang tidak berbelah bahagi daripada para pelanggan, rakan penghantaran dan vendor,” katanya. 

Genap Sedekad Bersama Rakyat Malaysia, Foodpanda Tetap Optimis Dengan Cabaran Yang Mendatang

Foto sumber Berita Harian Online

IKLAN

Tambahnya lagi, foodpanda akan tetap kekal optimis untuk memberikan yang terbaik kepada para penghantar, peniaga dan pelanggan setianya di masa akan datang. 

“Tidak dapat dinafikan industri in telah berkembang dengan pesat sejak 10 tahun lalu dan akan terus maju ke hadapan. Kami telah membina teknologi sendiri selama bertahun-tahun untuk mencipta peralatan dengan menyediakan platform yang inklusif untuk para penghantar, peniaga dan pelanggan. 

“Maka, kami akan terus memainkan peranan penting dalam ruangan q-dagang, mengukuhkan perniagaan tradisional dan berusaha ke arah meningkatkan kemahiran rakan penghantaran. 

“Selain itu, kami juga akan tetap optimis dengan pelbagai peluang dan cabaran yang akan datang dan menantikan 10 tahun yang akan datang,” katanya lagi. 

Genap Sedekad Bersama Rakyat Malaysia, Foodpanda Tetap Optimis Dengan Cabaran Yang Mendatang

IKLAN

Untuk meraikan majlis ini, foodpanda Malaysia telah menganjurkan makan malam di ibu pejabatnya sebagai penghargaan dan berterima kasih kepada semua rakan kongsi di atas sokongan berterusan mereka selama ini. 

Selain itu, foodpanda Malaysia juga telah menganjurkan karnival panda paradise bermula 12 hingga 14 Ogos lalu yang berlangsung di tempat letak kereta terbuka Sunway City, Kuala Lumpur.  

Sekadar informasi, foodpanda adalah peneraju platform makanan atas talian di Asia yang berazam untuk membawa pelbagai jenis makanan, barangan keperluan dan banyak lagi kepada para pengguna dengan pantas dan mudah. 

IKLAN

Dengan kecanggihan teknologi inovasi dan operasi yang cemerlang, foodpanda telah menerajui perkembangan quick-commerce (q-commerce) di seluruh rantau ini dengan kerjasama rakan niaga, termasuk pandamart yang menyediakan perkhidmatan pembelian barangan runcit di atas talian.

Kini, foodpanda sudah beroperasi lebih daripada 300 bandar dalam 11 pasaran di Asia Pasifik antaranya Singapura, Hong Kong, Thailand, Malaysia, Pakistan, Taiwan, Filipina, Bangladesh, Laos, Kemboja, dan Myanmar. 

foodpanda dimiliki oleh Delivery Hero, peneraju industri penghantaran makanan seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.foodpanda.com.

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

Genap Sedekad Bersama Rakyat Malaysia, Foodpanda Tetap Optimis Dengan Cabaran Yang Mendatang

Baca artikel berikutnya: IOI City Mall Bakal Menjadi Pusat Beli-Belah Terbesar Di Malaysia

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI