20191128_101537_0000

Kalau tuan punya kucing memang boleh bersabar lagi bila si bulu buat hal berak bersepah. Tapi, macam mana pula kalau rumah kita jadi tandas kucing jalanan atau orang lain punya haiwan peliharaan. Bukansetakat benganag, boleh buat gaduh dengan jiran.
Sekali, dua boleh bersabar lagi. Tapi kalau dah berkali-kali. Tu yang jadi hilang pertimbangan. Banyak dah orang bagi petua. Guna minyak tanah lah, air cili, botol air sirap. Tapi, sama je. Ni petua dari facebook Dunia Kucing.

Petua Elak Kucing Berak Sesuka Hatinya

IKLAN

1. Jika anda terlihat tempat di mana kucing anda baharu sahaja berak, anda perlu membersihkannya segera. Kucing cenderung pergi ke tempat yang sama berulang-ulang kali. Oleh itu anda perlu bertindak segera. Setelah bersih, bilas dengan menggunakan sedikit air dan cuka. Cuka membantu menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.

IKLAN

2. Sediakan kawasan yang berpasir untuk kucing dan ajarkan mereka untuk menggunakannya dengan kerap. Kebanyakan kucing mempunyai kebolehan belajar dengan agak cepat.

IKLAN

3. Bau dari serai tidak disukai kucing. Anda boleh membeli beberapa produk berasaskan serai atau serai wangi di pasaraya berdekatan dan semburkan di kawasan di mana kucing sering berak di dalam rumah. Anda jugaa boleh letakkan sahaja di tempat yang strategik seperti di dalam bilik atau di dapur.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI