Baru-baru ini viral tetang tanaman indoor yang amat mudah dijaga dengan pelbagai kebaikan untuk isi rumah. Snake plant atau pokok lidah ibu mertua merupakan salah satu tanaman yang diiktiraf NASA sebagai tumbuhan yang sesuai untuk kediaman kerana ia mampu membersihkan udara dan menghapuskan toksin.

Dalam perkongsian saudara Fidz, beliau telah menerangkan 5 kelebihan snake plant yang patut kita tahu :

Diiktiraf NASA, ini 5 Kelebihan Pokok Lidah Ibu Mertua Yang Perlu Anda Tahu

5 FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG SNAKE PLANT

1. Antara pokok hidup paling POPULAR yang diiktiraf oleh NASA bukan hanya kerana senang dijaga namun kebaikan yang diberi kepada manusia.

IKLAN

2. Snake plant bukan hanya membebaskan OKSIGEN tetapi mampu menyingkirkan karbon dioksida serta menapis TOKSIN beracun dalam udara seperti formaldehyde, benzene dan trichlorethylene.

3. Yang paling BEST, semenjak ada snake plant atas rak, habuk semakin berkurang. Kalau tidak setiap hari perlu kena lap habuk.

Diiktiraf NASA, ini 5 Kelebihan Pokok Lidah Ibu Mertua Yang Perlu Anda Tahu

IKLAN

4. Snake plant sering disebut ‘Hard To Kill’. Sesuai sangat bagi mereka yang baru berjinak buat dekorasi rumah dengan pokok hidup. Yang rasa ‘tangan panas’ pun boleh cuba tanam.

5. Snake plant sangat senang hidup walaupun tidak ada akar, potong bahagaian bawah daun menyerong. Mudah tumbuh bila tanam dalam pasu.

IKLAN

6. Bagi anda yang ada masalah susah tidur, letak sepokok snake plant dekat katil, ia mampu memberikan oksigen dan menyerap segala toksin beracun dalam bilik.

Semoga bermanfaat.

 

SUMBER

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI