Pasti ramai yang masih menyukai dengan konsep industri ini. Konsep ini seakan gaya yang tidak siap, tetapi ia memberi satu elemen seni dalam elemen dekor pengemar konsep industri ini. Gaya perindustrian minimalis dan kasar dalam rekabentuk dalaman menjadi semakin relevan untuk kediaman dan juga premis perniagaan. Pembuatan dan fungsi telah mengambil kedudukan dominan dalam seni bina. Gaya industri dalaman mungkin yang paling jujur. Tunjukkan semua yang tersembunyi adalah elemen utama gaya ini.

IMPIANA tertarik dengan pemilik akaun Facebook Zuryat Abadi yang berkongsi kisah sebalik pembikinan dapur basah yang dihasilkannya dalam konsep industrial. Mari ikuti perkongsian dari pemilik ini.

Mula buat awal PKP hari tu. Semalam siap. Haaaaaa. Senang hati.
Mana yang minat. Minatlah. Konsepnya kasar. Berterabur. Tapi menarik. Warna asli simen,besi,bata. Tambah aksesori yang rencam. Warna pon ikut suka. Tetap nampak menawan. Kos. Keras juga la sebab orang tu beli sinki dan water tap saja 1k lebih. Lain2 barang banyak beli kat Ikea sebelum PKP.

Kalau rajin buat sendiri. Pasti jadi. Asah bakat dan akal. Selebihnya kena ada alatan sesuai terutama mesin pengimpal. Saya pon x pandai mengimpal. X pernah mengimpal. Selalu pekerja saya yang buat kerja mengimpal. Tapi dengan MIG. Insha Allah boleh. Belajar dari google,youtube,group TAHi. Selebihnya ialah daya kreativiti dan kemahiran yang sedia ada.
Dapur ni dapur tambahan. Sebab dapur utama tu x selesa nak guna. Banyak yang x kena. Ialah. Tukang sebelum ni x dapat realisasikan kehendak orang tu Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur. Sedikit perkongsian bersama. Akhirnya.

Ruang kecil sahaja. Keluasan cuma lebih kurang 10’x8′. Mudah kata orang dapur. Duduk membawang kat counter bar. Pusing belakang capai sudip,water tap. Kalau ruang sedikit lebih besar boleh masukkan oven sekali kat ruangan ni.
Kosnya? Untuk bahan dan aksesori sahaja 7.5k. Agak mahal untuk berDIY. Ialah. Beli bahan dan aksesori mahal.
Masa membinanya hampir 20 hari berseorangan. Termasuk hari cuti mata bengkak dan kulit melepuh dek bahana MIG.
So please use proper equipment and tool. Jangan degil. Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling JujurDapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling JujurDapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur

Mesin ABC manual dan lampu pump x dapat letak lagi sebab PKP xleh rentas daerah balik kampung nak ambik.
Ada orang tu sampai pukul 2am still kat dapur. Punyalah feeling.
Layannnnnnn.

Banyak juga cabarannya tetapi hasil dapur basah ini cukup memukau.

IKLAN

Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur

Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur

IKLAN

 

IKLAN

Dapur Basah Konsep Raw Industri Gaya Industri Dalaman Paling Jujur

Kredit: Zuryat Abadi
https://m.facebook.com/groups/tukangapahariini/permalink/525767281897216/

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI