Rawatan dinding dengan efek ombre dimulakan dengan satu warna utama dan ia akan perlahan-lahan mencair, mewujudkan kesan seperti warna air yang kelihatan sangat nyaman dan cantik. Dinding bilik pasti akan kelihatan menarik dengan personaliti tersendiri selain dapat menaikkan seri ruang yang sudah hambar dan membosankan.

Dengar macam susah je kan? Macam mana pula nak gabungkan dua warna kemudian jadikannya seperti satu warna yang mengalir di dinding? Jangan risau, sebenarnya ia tidaklah sesukar yang anda fikirkan. Dengan sedikit kesabaran dan panduan yang tepat pasti anda dapat melakukannya dengan baik

Sebelum itu, ini bahan-bahan yang anda perlu kan ;

  1. Pita Pengukur
  2. Pensil
  3. Tangga
  4. Masking Tape
  5. Cat Dengan Dua Warna Berbeza
  6. Kayu Pengacau
  7. 3 Dulang Cat
  8. Baldi
  9. Beberapa Berus Kecil dan Besar

Kemudian ikuti langkah-langkah mudah dibawah sebagai panduan untuk anda yang mahukan dinding ombre.

IKLAN

IKLAN

Dan hasilnya, pasti memuaskan dan sangat menarik!

IKLAN

Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik! Dapatkan Efek Ombre Pada Dinding Guna Cat, Mudah Dan Lebih Menarik!

Sumber gambar dari Google dan Pinterest

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI