Alamak! macam mana ni nak bawak baju balik kampung beraya? beg tak muat. Takkan nak buat 2-3 biji beg pula. Leceh betul kan? nak bawa sikit ikut muat beg kang, tak cukup pula baju nak raya seminggu.

Dulu, popular dengan teknik gulung baju untuk jimat runag dalam beg. Tapi, sebenarnya ada teknik yang lebih hebat dan mudah untuk susun baju dalam beg. Teknik tersebut telah dikongsikan oleh Tik Tok mas.ismail. Jom kita lihat caranya

#1 Susun bahagian leher baju selari banyak-banyak 

2# susun pula selar. Tindih bahagian pinggang secara berselang

IKLAN

#3 Lipat seluar ke dalam ikut size atau lebar beg 

IKLAN

#4 Lipat pula bahagian lengan baju dan badan sekali di atas seluar sehingga habis 

IKLAN

#5 dah jadi bersatu macam ni, boleh letak masuk dalam beg. Lihat, masih ada ruang untuk letak baju atau barang kan?

Jika kurang jelas dengan langkah-langkah yang ditulis, boleh tonton vide di tiktok ni:

@mas.ismail Bila nak perfgi travel jauh² boleh try mcm nie..#tiktoksatudunia #jomfyp #caralipatbaju #janjikemas ♬ GOOD BOY X DANCE MANCING – 𝕽𝖎𝖆𝖓..𝓐