Selalunya kita buang balang kaca yang mengandungi bekas makanan. Apa kata kali ni, kita cuba simpan dan jadikan perhiasan mahupun bekas yang mampu kita D.I.Y. Tambahan pula sekarang terdapat pelbagai reka bentuk botol yang telah dijadikan packaging makanan dan minuman.
Pasti ramai pernah melalui perkara ini, dimana apabila hendak menanggalkan label pada botol ia tidak tanggal sepenuhnya. Bila digosok pula terdapat kesan gam yang sukar untuk ditanggalkan. Betul tidak? Jadi, jom ikuti langkah mudah untuk tanggalkan label pada botol ini.
 
1) Kumpul seberapa banyak botol yang anda ada. Simpan di tempat yang selamat.
2) Rendamkan botol-botol kaca ini di dalam periuk besar yang mampu mengisi sebanyak mana balang kaca berkenaan. Campurkan sedikit sabun basuh pinggan sebelum memulakan proses merendam di dalam air panas.
3) Ulang langkah ini untuk beberapa botol yang lain. Siapa tahu, mungkin akan menjadi aktiviti wajib anda selepas menggunakan balang kaca berisi makanan.
4) Selepas dikeluarkan. keringkan balang kaca berkenaan dan jika masih sukar untuk anda tanggalkan, apa kata anda cuba gosok ruang yang sukar dengan menggunakan Soda Bikarbonat. Hasilnya pasti menakjubkan!
CARA MUDAH sebenarnya anda hanya perlu rendam sahaja ke dalam air panas. Biarkan beberapa minit. Mudah kan!
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI