BILA MUSUH BAWAH SELIMUT…

Tidak kira apa juga ruang, ia perlu diberi suntikan yang sewajarnya agar ruang tersebut mampu memberi satu pesona dan aura yang positif kepada kita. Pun begitu ramai di kalangan kita masih lagi mempunyai masalah memilih warna. Benar ia bukan satu kerja mudah. Namun kita boleh melihat contoh-contoh yang berjaya pada kediaman seperti dalam paparan majalah. Ramai juga yang takut berain warna dan lebih selesa memilih hitam. Warna umpama musuh yang ada di dalam sanubari mereka berdasarkan pengalaman lalu. Ada juga lebih selesa memilih warna selamat, jadi tidaklah perlu kita bereksperimen dan sudahnya kediaman kita menjadi tidak keruan.

BILA MUSUH BAWAH SELIMUT…

IKLAN

Benar, iklan pada produk cat sememangnya hebat dan dari pandangan mata, kita akan lekas terpesona denan warna yang paling menyerlah di dalam carta tersebut. Ia begitu terang dan cantik di pandang berbanding pilihan warna pastel atau jenis yang lebih pudar. Malah kemasan kilau berkilau juga menjadi pilihan berbanding pilihan matte yang dirasakan jauh lebih glamor. Adakah pendapat ini benar ? Adakah warna-warna menjerit ini sesuai untuk sebuah kediaman kecil dan dilengkapkan dengan perabot kayu yang selalunya berwarna hitam? Manakala kemasan matte membenarkan warna dinikmati secara keseluruhannta tanpa ada tompok kilauan cahaya.

Warna merupakan salah satu faktor yang menjadikan ruang kediaman kita lebih hidup dan tidak nampak membosankan. Selalunya kita lebih selesa memilh hitam kerana mahu menyorokkan kesan kotoran. Adakah kita selesa hidup dalam ruang yang jelas kotor biar tidak kelihatan nodanya ? Apakah ruang kediaman akan nampak luas, selesa dan santai denan rona hitam yang mendominasi ruang bersama pilihan warna terang yang keterlaluan ini?

IKLAN

BILA MUSUH BAWAH SELIMUT…
Kini selain daripada warna cool neutral seperti putih asli, kebiruan, kelabu samar, pereka juga syorkan warna warm neutral yang lebiih mudah untuuk kita suai padankan. Namun masih ramai yang memilih rona gelap sebagai latar kediaman kecil. Jika mahu sangat perabot gelap, padankan sahaja dengan rona pastel yang lebih menarik dan tidak keterlaluan warnanya. Ruang lebih selesa dilihat dan lebih luas. Tidak salah anda memilih wana yang lebih terang tetapi cukup untuk sebuah feature wall. Bukan sampai satu rumah.

IKLAN

BILA MUSUH BAWAH SELIMUT…
Di samping memilih warna yang lebih selamat, anda seenarnya berpelang menggantikan apa juga warna pilihan anda dengan mudah berdasarkan kemasan lembut seperti langsir , kusyen dan sebagainya. Jadi tidaklah membosankan kediaman anda dengan saban tahun dikenakan dengan warna yang sama. Simple-simple je di IMPIANA.

BILA MUSUH BAWAH SELIMUT…

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI