Siapa sangka rumah yang telah lama terbiar dan tidak berpenghuni mempunyai peninggalan berharga iaitu duit bernilai RM38,000. Duit-duit tersebut dijumpai di merata-rata tempat di dalam rumah. Pemilik kediaman merupakan seorang warga emas yang tinggal berseorangan di rumah dan telah meninggal dunia lebih 5 tahun.

Duit Simpan Merata Dalam Rumah

Perkara ini dikongsikan oleh Faqrul Anuar yang menyediakan perkhidmatan pembersihan dan mengemas rumah di rumah terbabit. Menurut Faqrul, sewaktu melakukan kerja-kerja pembersihan rumah tersebut, team mereka menjumpai duit yang disimpan di merata-rata tempat di dalam rumah seperti di dalam sampul duit, plastik dan beg ubat.

Warga Emas Meninggal Lebih 5 Tahun & Rumah Terbiar, Duit Simpan Merata RM38,000

Berjaya Kumpul RM38,000

Hasil operasi pembersihan di rumah tersebut menjumpai, jumlah keseluruhan berjaya dikumpulkan bernilai RM38,000 tidak termasuk duit lama, duit syiling dan matawang luar negara serta beberapa koleksi peribadi barang kemas pemilik kediaman. Kesemuanya telah diserahkan kepada waris pemilik rumah dengan selamat.

Warga Emas Meninggal Lebih 5 Tahun & Rumah Terbiar, Duit Simpan Merata RM38,000

IKLAN

Warga Emas Meninggal Lebih 5 Tahun & Rumah Terbiar, Duit Simpan Merata RM38,000

Faqrul juga menitipkan pesanan supaya waris memeriksa keadaan rumah selepas mereka meninggal dunia.Ini kerana ada sesetengah warga emas mempunyai tabiat menyimpan duit di merata-rata tempat sejak dari muda berbanding menyimpan di dalam bank.

@arulfaqrulsi ibu yg keseorangan♬ bunyi asal – faqrul anuar

IKLAN
@arulfaqrul alhandulillah selesai tugas dan amanah yg diber#pastiusahayakinrezeki #separuhdariimanitubersihyangpenuhkanimantuibadah ♬ bunyi asal – faqrul anuar

Mesti baca:Bina Rumah Bersara, Perunding Hartanah Kongsi Perkara Asas Perlu Lakukan
Baca Lagi Di Sini:Jika Nak Beli Rumah Atau Tanah, ELAK ‘Kategori’ Ini Kerana Ia Berisiko
Artikel Menarik:Rumah Persaraan, Perunding Hartanah Beri Tip Apa Perlu Buat Sejak Dari Awal

IMPIANA: Memang terbaik, jujur dalam menjalankan tugas dan amanah yang diberikan. Jumlah yang dijumpai juga satu amaun yang besar. Jadi jika ada mak ayah atau warga emas yang tinggal bersendirian di rumah sendiri, sebagai waris rajinlah periksa keadaan rumah, terutamanya selepas mereka meninggal dunia.

IKLAN

Sumber:TikTok@arulfaqrul

Follow kami di WEBSITE, TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK dan YOUTUBE untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI