Miliki rumah mampu milik dengan kemudahan dan fasad seperti kondo

Ingin membeli hartanah masa kini bukanlah satu perkara yang mudah untuk yang baru memulakan hidup mereka. Apatah lagi yang baru dua tiga tahun berkerja, gaji tidaklah seperti yang diidamkan, bila buat pinjaman bank belum tentu lepas tedapat banyak kengkangan dalam ingin membeli aset atau hartanah ini. Harga rumah pun bukannya murah seperti 10 tahun lepas, saat itu yang bijak bermain dengan hartanah, jual beli rumah sememangnya menguntungkan.

Ubah Presepsi Rumah Mampu Milik

 

Tetapi bukan masa kini lagi, ramai yang tidak dapat menjual rumah dan yang paling merunsingkan tidak dapat membeli kediaman idaman.
Terbitnya rumah mampu milik yang dapat meringgankan beban yang baru ingin membeli rumah membuatkan ramai mampu untuk memiliki kediaman masa kini.

Harga rumah yang berpatutan tetapi yang menjadi ada sesetengah individu yang kurang suka dengan ciri fasad kediaman serta fasiliti yang semestinya serba kekurangan. Bila sebut sahaja rumah mampu milik pasti ramai yang membayangkan rumah yang seperti rumah flat murah. Tanggapan ini meleset sama sekali dengan adanya pemaju masa kini yang telah tahu permintaan pembeli masa kini. Binaan fasad dan fasiliti yang lebih baik dan menarik menjadi tarikan ramai pemilik masa kini.

Ubah Presepsi Rumah Mampu Milik

IKLAN

Rumah mampu milik merupakan rumah yang terletak di kawasan berkepadatan tinggi, hanya mempunyai ciri-ciri asas, rumah yang kurang menarik dan kemudahan yang terhad. Kualiti kehidupan merupakan perkara yang sering kali dipersoalkan memandangkan kebanyakan rumah mampu milik agak kecil dengan koridor yang sempit dan kurang pencahayaan, lebih banyak menggunakan tangga berbanding lif dan tiada ruang untuk kanak-kanak bermain atau untuk komuniti setempat berkumpul.

Myra Putra, sebuah pembangunan oleh OIB Group, di bawah Skim MyHome KPKT memaparkan konsep rumah mampu milik yang lain dari kebiasaan. Sambil menikmati rebat RM30,000 di bawah skim ini, pembeli boleh menjangkakan kehidupan yang berkualiti dengan adanya rekaan fasad yang menarik, koridor yang terang dan luas serta kemudahan bertaraf kondo hanya dengan harga RM299,800 untuk apartment berkeluasan 920 kaki persegi, 3 bilik tidur dan 2 bilik air.

Ubah Presepsi Rumah Mampu Milik

IKLAN

Myra Putra terletak di Desa Pinggiran Putra di atas lot tanah pegangan pajakan Rizab Melayu. Kawasan ini menjadi lokasi pilihan bagi kebanyakan pembeli golongan muda memandangkan ia berdekatan dengan Putrajaya, mempunyai jalan hubungan ke jalan raya yang baik dan kawasan hijau yang agak luas.

“Terdapat tiga kualiti yang dicari oleh pemilik rumah dari golongan muda hari ini iaitu, harga yang berpatutan, ruang kehidupan yang menarik di lokasi yang baik. Walaupun terletak tidak jauh dari pusat bandar Putrajaya, harga Myra Putra adalah 15% lebih rendah berbanding harga rumah yang sering ditawarkan dalam kawasan Putrajaya untuk satu kaki persegi. Justeru merupakan pilihan yang terbaik untuk golongan muda yang berkeluarga mahupun bujang.

Ubah Presepsi Rumah Mampu Milik

IKLAN

Mengikut Wendy Lim, Pengurus Besar Jualan dan Pemasaran, Oriental Interest Berhad (OIB), “Selain harga, terdapat banyak sebab mengapa anda perlu teruja dengan Myra Putra. Matlamat kami adalah untuk memberikan yang terbaik untuk kehidupan penghuni di sini dan menunjukkan kepada mereka bahawa kami amat menitik beratkan nilai pelaburan yang dibuat oleh mereka. Sehingga kini, kami memberikan perhatian dan menumpukan pelaburan kami untuk rekaan fasad, kemudahan dan ruang awam yang kebiasaanya tidak dapat diperoleh di rumah mampu milik yang lain.”

Untuk menarik minat pembeli rumah pertama, pangsapuri kos sederhana ini dilengkapi dengan pagar dan pengawal keselamatan, ruang orang ramai dengan reka bentuk yang unik dan warna yang menarik serta kemudahan kelab untuk berkumpul dan untuk kanak-kanak bermain dengan selamat. Kemudahan bertaraf kondo ini termasuk ruang untuk aktiviti luar seperti dinding memanjat dan ruang teater, taman permainan dengan trampolin, platform persembahan, ruang sambutan, bilik permainan dan gym yang terletak di dalam rumah kelab.

Selain itu, Myra Putra turut membawakan cita rasa eksklusif kerana ia terletak di kawasan berkepadatan rendah dengan hanya 200 unit pangsapuri melibatkan dua blok, yang mempunyai lima aras setiap satu, dan hanya 20 unit rumah untuk setiap aras. Ia juga dilengkapi dengan dua lif.

Ubah Presepsi Rumah Mampu Milik

“Mengapa anda ingin menyewa, kalau anda boleh mempunyai rumah sendiri? Inilah persoalan utama yang ingin kami ajukan kepada semua pembeli rumah pertama. Dengan Myra Putra, anda kini boleh memiliki sebuah pangsapuri mampu milik yang dilengkapi dengan kemudahan bertaraf kondo dengan harga 15% lebih rendah untuk satu kaki persegi di kawasan ini dan ansuran bulanan yang tidak lebih daripada RM1,500, berbanding harga sewaan RM1,200 yang merupakan antara yang terendah di kawasan ini. Jadi, mengapa menyewa kalau anda boleh memiliki sebuah pangsapuri di Myra Putra dengan harga yang sangat berpatutan?” tambah Wendy.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI