Kreativiti dalam diri perlu ada dan penting untuk kita semua, lagi-lagi bila nak deko rumah bukan? Banyak contoh-contoh design yang kita boleh lihat dan ambil dari Google untuk menjadikan rumah kita cantik dan lawa. Bila dah jumpa banyak sangat design yang lawa, macam-macam idea ada, kita akan jadi keliru hendak mula mana satu. Di sini, saya akan cerita atau memberitahu tips-tips untuk meng-deko rumah menjadi gempak. Tetapi, janganlah sampai mengubah kesemua konsep dan rupa di dalamnya pula ya.

Pilih warna cerah untuk dinding di rumah anda.

Tips Menyerikan Rumah Ini,Akan Membuatkan Rumah Anda Seperti Banglo Mewah

IKLAN

Pemilihan warna dinding di rumah haruslah kita ambil warna yang cerah atau lembut. Ini kerana warna tersebut dapat membuatkan ruangan dalam rumah kita menjadi lebih luas. Dalam hal lain pula, warna cerah boleh mewujudkan suasana yang harmoni terhadap kediaman anda. Bila dikatakan warna cerah, tidak semestinya kita kena pilih warna putih. Warna peach atau hijau cerah, juga boleh. Dari aspek lain pula, mengambil warna cerah akan sentiasa menampakkan rumah kita nampak lebih bersih.

Bermain dengan tanam-tanaman atau kehijauan dalam kediaman kita.

IKLAN

Tips Menyerikan Rumah Ini,Akan Membuatkan Rumah Anda Seperti Banglo Mewah

Banyak yang kita jumpa di Google atau mana-mana laman sosial, untuk menceriakan rumah kita haruslah pandai dan bijak dalam membeli perabot rumah. Akan tetapi, kita boleh juga menggunakan tanaman-tanaman palsu untuk menampakkan keserian rumah kita. Kita boleh beli beberapa pasu-pasu bunga atau pokok-pokok, kemudian hiasi di sudut-sudut rumah kita. Cara lain pula, kita boleh membeli rumput-rumput palsu kemudian letakkan di mana-mana kawasan lantai yang ada di rumah kita. Rumput palsu tersebut, mungkin boleh digunakan untuk lap kaki kita. Tambahan lagi, tumbuhan-tumbuhan yang boleh digantung, kita gantungkannya di kawasan Lorong yang ada di rumah kita. Haaa, barulah nampak macam masuk ke dalam dunia fantasi. Boleh juga, kita sediakan satu rak asing dalam rumah kita, kita susunkan pasu-pasu yang ada tumbuhan atau bunga di atas rak tersebut. Tapi pastikan rak tersebut diletakkan di sudut atau tempat yang menarik pandangan apabila tetamu hadir ke rumah anda.

IKLAN

Baiklah, itu sahaja perkongsian yang saya dapat memberikan untuk anda semua tentang tips untuk menyerikan atau menceriakan dalam rumah anda.

Sumber: PropertyGuru (https://www.propertyguru.com.my/bm/panduan-hartanah/tips-deko-deco-rumah-43005)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI