Bedroom Inspiration 02

Pernah tak anda alami tidur yang kurang sempurna, seperti bila bangun pagi badan masih tidak rasa segar, rasa malas yang terlampau dan tegang leher. Ini semua sebenarnya anda sedang alami tidur yang kurang sempurna. Jika perkara ini dibiarkan berlarutan ia akan memudaratkan kesihatan anda dan kerja harian. Pastinya anda tidak mahu perkara begini berlaku pada diri anda bukan.

IKEA membantu rakyat Malaysia mengenal pasti elemen penting untuk tidur malam yang baik.

Pada 13 Mac lalu , dalam sambutan Hari Tidur Sedunia, IKEA Malaysia memberi penerangan tentang pentingnya tidur malam yang baik, asas dari mana kehidupan seharian yang lebih baik dan sihat bermula. Dengan banyak tanggungjawab dan keramaian dan kesibukan kehidupan seharian kita, tidur yang cukup sering dikurangkan.

Mendapatkan jumlah mata yang berkualiti tinggi adalah penting untuk berasa selesa, segar dan segar pada keesokan harinya. Sering kali, kita lupa unsur kecil tetapi penting yang menyumbang kepada kualiti tidur kita. Unsur-unsur ini termasuk keselesaan, suhu dan bunyi, kualiti udara dan pencahayaan. Betapa selesa anda berada di waktu malam, suhu badan anda berada di dan berapa banyak cahaya masuk ke dalam bilik tidur anda adalah beberapa faktor yang memainkan peranan untuk berehat yang menenangkan.

Sudah tiba masanya untuk mencipta tempat perlindungan di dalam bilik tidur anda untuk kehidupan seharian yang lebih baik. Membuat sedikit perubahan dalam bilik tidur sering mencetuskan impak terbesar, memastikan anda mempunyai rehat malam yang baik. Mulakan dengan meningkatkan unsur-unsur berikut dengan beberapa penyelesaian rumah ini.

Keselesaan

IKLAN

Mencapai keselesaan muktamad di dalam bilik tidur anda

Mencapai keselesaan maksimum setiap malam mungkin lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Ia adalah mengenai mencari bantal yang betul untuk kedudukan tidur anda dan mendapatkan tilam yang memberikan sokongan dan suhu yang betul mengikut keperluan anda.

Tip Penting Tidur Malam Yang Sempurna

Suhu dan Bunyi

Mewujudkan suasana yang sesuai yang membolehkan anda berehat dan berehat

Memiliki suhu yang sempurna di dalam bilik tidur anda memastikan anda jatuh dan tidur. Selain itu, bunyi bising dan menghalang bunyi yang tidak diingini di dalam bilik tidur membantu memastikan anda tidur sepanjang malam, lebih-lebih lagi jika anda tidur ringan.

IKLAN

Tip Penting Tidur Malam Yang Sempurna

Kualiti udara
Membersihkan udara untuk tidur yang lebih baik dan kesejahteraan keseluruhan
Mewujudkan suasana tidur yang segar akan memberi manfaat kepada kualiti tidur anda dan lebih baik untuk badan anda juga. Pertimbangkan mempunyai tumbuhan penapis udara semulajadi di dalam bilik tidur anda untuk menyaring bahan pencemar yang tidak diingini.

Tip Penting Tidur Malam Yang Sempurna

IKLAN

Pencahayaan

Mengekalkan suasana yang sempurna di bilik tidur anda

Bilik langsir gelap menghalang mana-mana lampu semula jadi dan bandar untuk mewujudkan bilik yang selesa. Selektif tentang jenis pencahayaan yang anda tampilkan di bilik tidur anda boleh memberi impak yang besar kepada seberapa cepat anda tidur. Pencahayaan mempunyai kesan langsung pada panjang dan kualiti tidur anda. Selain itu, anda juga perlu merancang sumber pencahayaan di mana aktiviti berada di dalam bilik, lampu meja adalah pilihan yang baik untuk dipertimbangkan.

 

Tip Penting Tidur Malam Yang Sempurna

Tip Penting Tidur Malam Yang Sempurna
HEKTAR lampu kerja dengan pengecas tanpa wayar (wireless charging)

Untuk lebih banyak inspirasi tidur dan tip bagaimana untuk memperbaiki suasana bilik tidur anda, lawati IKEA Damansara, IKEA Cheras, IKEA Tebrau, IKEA Batu Kawan atau kiosk IKEA berhampiran anda dan layari IKEA.my.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI