Siapa sahaja yang tidak mengenali dengan selebriti popular dan jelita, Noreen Ashikin Abdul Rahim atau lebih dikenali dengan sapaan Reen Rahim ini. Untuk episod kelapan rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti yang dihiasi dengan Ella Furniture telah menyaksikan pelakon jelita itu diundang sebagai sebagai selebriti pilihan bagi episod kali ini. 

Seperti sedia maklum, idea dan konsep bagi rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti ini adalah untuk mengetengahkan hasil dekorasi makeover di kediaman para selebriti tanah air yang telah dilakukan oleh bersama barisan pakar pereka hiasan dalaman tempatan. 

Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah

Menerusi siaran episod kali ini, telah menyaksikan Reen Rahim menzahirkan hasratnya untuk menghadiahkan makeover dekorasi di kediaman ibu mentuanya yang terletak di sekitar bandar Klang, Selangor.

Selebriti berusia 34 tahun itu telah memilih ruang tamu di kediaman ibu mentuanya sebagai ruang pilihan bagi melakukan perubahan makeover dekorasi yang sedia ada di rumahnya. 

Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah

Ketika sesi temu bual oleh hos rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti, Catriona Ross di samping pakar pereka hiasan dalaman, Ben Firdaus bersama Reen Rahim serta suami, Ahmad Nur Hazim Zainal Abidin memaklumkan di kediaman ibu tercintanya itu turut didiami oleh ahli keluarga adik-beradik yang lain serta beberapa anak saudara.

Dalam usaha untuk merealisasikan hasratnya itu, Reen menginginkan transformasi makeover dekorasi yang bertemakan warna-warna yang lembut seperti Pastel. Tambahnya lagi, ini juga adalah merupakan salah satu kemahuan ibu mentuanya.

Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah

IKLAN

Pengasas dan pemilik jenama Ella Furniture iaitu Puan Ella Alway telah mencadangkan beberapa jenis pemilihan sofa yang bersesuaian untuk kediaman ibu mentua Reen Rahim.

Transformasi makeover dekorasi yang telah dilakukan di kediaman tersebut, sofa jenis ‘3 seater Chesterfield’ dan sepasang ‘arm chair’ telah dijadikan sebagai pilihan. Di samping itu juga, untuk ruang tamu yang tampak lebih sempurna, penggunaan aksesori seperti sepasang kerusi ‘ottomen’ telah menjadi penyeri dan pelengkap dekorasi ruang tamu tersebut.

Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah

Manakala, dari segi konsep pakar pereka hiasan dalaman, Ben Firdaus mahukan tampilkan konsep ‘Neo Klassical’ di samping dengan pemilihan warna cat dinding yang bertemakan ‘Warm & Safe’ dengan unsur rona Merah Jambu.

Jelasnya lagi, pemilihan warna tersebut sememangnya adalah pilihan yang paling tepat dan sesuai buat kediaman ibu mentua Reen Rahim yang kini sudah lebih berusia.

IKLAN

Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah

Anda terlepas untuk melihat bagaimana hasil dekorasi makeover yang telah dilakukan di kediaman selebriti pilihan Reen Rahim? Jangan bimbang, anda boleh menonton kembali kesemua episod rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti di On Demand. 

Siapakah pula selebriti pilihan untuk episod akan datang? Jadi jangan lupa untuk saksikan rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti pada setiap hari Jumaat, jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

IKLAN

Setelah Bergelar Isteri, Reen Rahim Pikat Ibu Mentua Istimewa Hadiahkan Makeover Dekorasi Rumah

Baca artikel berikutnya: Vanidah Imran Hadiahkan Dekorasi Makeover Istimewa Buat Insan Yang Paling Berjasa, Terukir Senyuman Kegembiraan Di Wajah Pengurusnya

 

 

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI