Photo 1

Menyuntik rasa cinta tanpa syarat terhadap ibu bapa bukan sahaja dengan menelefon mereka setiap masa untuk bertanya khabar, kita sepatutnya menunjukkan kepada ibu bapa kita betapa pentingnya mereka kepada kita dengan menghasilkan sesuatu di rumah yang dapat dihargai selamanya.
Ambil, sebagai contoh, makeover rumah sebagai kejutan. Seperti yang kita ketahui, warna-warna yang mempunyai kesan positif pada mood kita dan boleh menimbulkan rasa tenang, menyuburkan jiwa yang letih, dan bahkan membawa rasa bertenaga. Di sini, kami meneroka beberapa idea yang berwarna-warni untuk merapikan bilik tidur, dapur dan ruang tamu.
Hasilkan sesuatu yang mungkin akan meninggalkan kesan kepada mereka yang tercinta. Impiana kali ini ingin berkongsi idea daripada Dulux jenama cat yang tidak asing lagi dengan palet warna Colour Of The Year.

Palet warna yang dipaparkan di sini diilhamkan oleh Dulux, jenama cat dekoratif AkzoNobel dan pusat di sekitar tema “Let The Light In”. Setiap tahun, tema telah dikenal pasti untuk mencerminkan trend global yang menyangkut kita semua, dan pada tahun ini, tema itu adalah mengenai diberi kuasa untuk membuat perubahan. Dengan sempurna tema ini ialah AkzoNobel Color of the Year – Spiced Honey (juga dikenali sebagai Crème Brulee 00YY 26/220).

Walaupun Spiced Honey kelihatan hebat dengan sendiri, menambah palet warna pelengkap ke dinding kami adalah cara yang baik untuk menjadikan dinding tampan dan hebat. Berikut adalah beberapa idea untuk membantu menambah warna ke rumah keluarga:

Tempat yang menenangkan untuk bersantai bersama keluarga tercinta

Ruang tamu adalah pusat dari setiap rumah. Di sinilah keluarga berkumpul untuk mengikat dan berkongsi secawan kopi dan kisah suka duka bersama. Di sini, kami menggunakan Crème Brulee di sepanjang dinding, dan Pulau Padre untuk menyerlahkan dataran tetingkap. Ini mewujudkan suasana yang bersahaja yang membuatnya menjadi tempat yang bersahaja. Tambah beberapa perabot atau lukisan hitam dan putih ke dalam campuran dan anda tidak perlu melihat di tempat lain untuk bercakap dan mengejar.

Sentuhan penuh kejutan dalam kediaman
Photo 1

Warna yang digunakan untuk bilik ini termasuk:

· Crème Brulee (00YY 26/220)

· Pulau Padre (70YR 20/239)

Ruang untuk mengakrabkan hubungan kekeluargaan

IKLAN

Mungkin anda lebih suka ruang tamu yang lebih tenang dan santai. Warna-warna ini memberikan suasana yang lebih santai yang seolah-olah melepaskan rasa ketenangan, menjadikannya tempat yang sempurna untuk hanya duduk dan berehat. Bagi lebih melengkapi rupa bilik ini, boleh memilih untuk perabot yang lebih berkonsepkan sederhana.

Sentuhan penuh kejutan dalam kediaman
Photo 2

Warna yang digunakan di dalam bilik ini termasuk:

· Crème Brulee (00YY 26/220)

· Rock Digambarkan (10YR 28/072)

· Barley Beige (30YY 68/024)

Tempat yang nyaman untuk menikmati hidangan

IKLAN

Dari ruang tamu,berpindah ke dapur – di mana obsesi untuk makanan yang pastinya membuka selera semua penghuni di dalam rumah, jika inginkan warna yang memancarkan daya tarikan desa dan semangat yang membara pada masa yang sama. Ini boleh dicapai dengan sedikit Spiced Honey (Crème Brulee), banyak Burgundy dan sedikit Thundercloud. Burgundy digunakan secara meluas pada permukaan dinding, manakala Spiced Honey and Burgundy digunakan sebagai sempadan di bahagian atas. Dengan menggunakan perabot kayu di sini akan menonjolkan suasana desa.

Sentuhan penuh kejutan dalam kediaman
Photo 3

Warna yang digunakan di dalam bilik ini termasuk:

· Crème Brulee (00YY 26/220)

· Burgundy (11YR 07/229)

· Thundercloud (10GG 26/046)

IKLAN

Ruang magis melepaskan lelah seharian

Dinding bilik tidur adalah perkara terakhir yang dilihat ketika kita masuk melelapkan mata dan merehatkan tubuh pada waktu malam dan perkara pertama yang kita lihat ketika kita bangun pada waktu pagi. Secara semula jadi, ini adalah tempat yang bagus untuk menambah sedikit keghairahan untuk memulakan hari yang indah setiap hari. Di sini, tona warna yang digunakan agak berbeza untuk mewujudkan kawasan yang lebih hidup, termasuk White on White, Shanghai, Glistening Sea dan tentu saja, Spiced Honey. Terdapat sedikit rasa tropika dalam sentuhan dengan suntikan hiasasn tumbuhan di sini dan akan membantu aura ruang ini.

Sentuhan penuh kejutan dalam kediaman
Photo 4

Warna yang digunakan di dalam bilik ini termasuk:

· Crème Brulee (00YY 26/220)

· Shanghai (29YR 19/621)

· White on White (30GY 88/014)

· Glistening Sea (50BG 62/133)

Tip dan idea ini mungkin sesuai untuk anda yang ingin membuat kejutan kepada yang tersayang. Tidak perlu menunggu hari ibu atau bapa, bila-bila sahaja anda boleh buat kejutan untuk mereka. Betul tak? Siapa setuju!

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI