Memiliki sebuah rumah sendiri pastinya menjadi idaman setiap insan yang masih belum mampu untuk miliki rumah sendiri. Bermula dengan modal yang kecil dan menyimpan dari awal pastinya dapat memiliki sebuah kediaman sendiri. Walaupun tidaklah sebesar dan seluas yang diinginkan tetapi ruang yang memadai dengan keperluan.
Saya terbaca di dalam sebuah laman sesawang daripada luar negara yang menceritakan mengenai sebuah kediaman kecil yang dibina daripada kayu tetapi cukup selesa.

Rumah Kecil Tidak Bermaksud Sempit

 

Orang di Malaysia kalau miliki sebuah kediaman kecil dan dibuat daripada kayu mesti ramai yang berkata dan berbunyi, ramai lah yang nak membawang kata itu ini. Faham-faham lah ye orang Malaysia ni kan ramai yang suka felling felling have have. Apa sekalipun, jenis kediaman anda miliki dan didiami perlulah bersyukur. Tidak semestinya kediaman itu besar dan luas jika tidak pandai mengayakan kediamam tersebut pastinya rumah itu tiada serinya.

IKLAN

Rumah Kecil Tidak Bermaksud Sempit

Rumah yang mempunyai ruang yang luas tidak semestinya memerlukan set perabot dan perkakas yang banyak untuk mengisi kekosongan. Biarkan ruang dalam kediaman tersebut bernafas tanpa perkakas yang menyemakkan mata memandang. Kita perlukan kediaman yang selesa dan menenangkan. Di sini lebih jelas tidak semestinya rumah yang luas dan besar itu selesa dan tenang.

Rumah Kecil Tidak Bermaksud Sempit

IKLAN

Bayangkan sebuah kediaman yang cukup luas halamanya, tanpa lanskap yang indah, ruang tamu yang luas dengan set perabot ala kadar dan semak dengan perkakas sana dan sini. Ruang dapur masyallah! Bayangkan.

Manakala, sebuah rumah yang kompak dengan susun atur kelengkapan yang praktikal dalam ruang rumah membuatkan keadaan ruang rumah itu lebih selesa dan menadapaikan tanpa disedari. Tepuk dada tanya kehendak. Pasti ada jawapanya.

IKLAN

Rumah Kecil Tidak Bermaksud Sempit

Paling penting tip untuk berada dalam kediaman yang selesa dan tenang, ialah kemas dan bersih. Jika tidak percaya lakukan perubahan dalam rumah anda. Buang perkakas yang mungkin meyemak dan tidak digunakan di dalam ruang tersebut. Simpan barang yang jarang digunakan di dalam kabinet ataupun stor.

Sumber: Pinterest

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI