Sun Oasis, adalah sebuah rumah berada di Selangor, yang di mana pada waktu siangnya, akan selalu menerima sinaran cahaya matahari yang sungguh cantik. Rumah ini adalah rumah banglo yang mempunyai 3 tingkat, satu tingkat ground floor dan 2 lagi adalah tingkat 1 dan tingkat 2. Rumah ini mempunyai keluasan laman yang cukup besar kerana ia mampu ada sebuah kolam renang. Sebuah keluarga yang mempunyai anak-anak kecil, pasti akan menyukainya.

Rumah Ini Takkan Diganggu Kerana Kecerahannya Sangat Tidak Masuk Akal

Rumah Ini Takkan Diganggu Kerana Kecerahannya Sangat Tidak Masuk Akal

IKLAN

Memandangkan kenyataan seni bina yang berkuasa harta itu, kedua-dua klien dan pereka mahukan pendekatan reka bentuk dalaman yang melengkapkan kedua-dua bahagian luar dan dalam. Akibatnya, harta tanah baharu itu mempunyai rona bumi yang tidak jelas pada kanvas putih pudar, memberikannya rasa selamat dan rumah yang kukuh. Geladak luar, meja makan, dinding marmar di belakang TV, dan jubin lantai matte yang dicuci dalaman semuanya dipilih dengan teliti dan dipadankan untuk mencapai tujuan seni bina. Beberapa item pada sudut utama sengaja ditiup dalam saiz untuk mewujudkan rasa keagungan, seperti ciri siling yang dibina daripada jalur oak sederhana dalam varnis matte semula jadi.

Rumah Ini Takkan Diganggu Kerana Kecerahannya Sangat Tidak Masuk Akal

IKLAN

Walaupun ringkas, Dry Kitchen diberikan permukaan kaunter kuarza berkualiti tinggi dalam kemasan matte oleh Silestone, memastikan bahasa reka bentuk kekal konsisten sepanjang masa. Bilik tidur, dengan lantai kayu varnis gelap asalnya, bertujuan untuk penduduk berehat dalam warna matte yang lebih dalam tetapi moden yang diterangi semata-mata oleh pencahayaan tersembunyi dan lampu loket gantung kecil yang unik.

IKLAN

Secara konklusinya, rumah ini amatlah menarik bagi seseorang yang mempunyai keluarga yang besar kerana ia mampu memuatkan ramai orang di dalam itu malah boleh juga dibuat sebagai hari keluarga.

Sumber: NU INFINITY Sdn Bhd (https://nuinfinity.com/project/sunset-oasis/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI