image-800x445-c

Langkah Selepas Pulang Beli Barang

Semua tahu akan langkah berjaga-jaga untuk masa kini bukan? Tetapi masih ada yang mungkin lupa dengan cara apa yang patut anda lakukan. Ingat jangan panik, berjimat bila berbelanja, bukan masanya untuk menyalahkan sesiapa. Impiana kongsikan lagi tip dan cara apa yang patut pembaca tersayang lakukan.

Ingat jika perlu barulah anda keluar dari rumah, jika tidak duduk diam-diam di rumah. Dengan cara ini kita mampu memutuskan rangkaian penyakit Covid19 ini. Banyak cara yang tidak akan membosankan anda jika and bijak melaksanakan harian anda di rumah.

Buat Jadual Harian seperti ini:

Hari Pertama: Cuci langsir yang dah berbulan tak basuhkan? Cuba tengok mesti dekat penyangkut atas sekali tu, habuk yang anda kumpul mesti boleh tulis nama dah.

IKLAN

Hari Kedua: Cuci semua tandas dalam rumah anda, kalau rumah ada satu tandas je, tambah kerja lain ye! Cuci sampai berkilat, celah-celah dinding tu sental sikit ye… Tu baru betul cuci tandas!

Hari Ketiga : Buka almari pakaian anda, pasti ke semua tu nak pakai? Kalau tak, apalagi ambil pelastik hitam lipat dan masukan kedalam plastik untuk diaggihkan kepada yang memerlukan.

IKLAN

Hari Keempat: Buka almari dapur pulak.. tengok la almari, hmmm…. bekas plastik tu Sis pakai semua ke, terutama bekas ais krim tu.. hmmm tiba la masanya!

Hari Kelima: Sis banyak ruang dalam rumah kalau admin nak tulis ni, admin ja la p rumah sis bagi tau apa nak buat sampai keluar rumah sis check nanti.

IKLAN

Jangan berhenti berdoa dan teruskan aktiviti berkeluarga secara positif !

Ini pula langkah paling penting untuk ketua rumah bila balik dari pergi membeli barang keperluan.

#1. Buka topeng muka masukkan ke dalam plastik dan buang ke tong sampah.
#2. Elakan menyentuh atau memeluk ahli keluarga.
#3. Masuk kedalam tandas dan rendam semua pakaian dengan air sabun
#4. Mandi dengan bersih gunakan sabun di seluruh badan, muka anda.
#5. Baru bertemu keluarga.

PERINGATAN: Langkah Selepas Pulang Dari Beli Barang

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI