Gaya rumah ladang moden atau ‘Farmhouse’ adalah gabungan sempurna rupa negara barat tradisional dengan reka bentuk kontemporari yang lebih minimum. Gaya dan citarasa yang segar ini membuatkan ramai mula tertarik dengan sentuhan ini. Begitu juga dengan pasangan ini, mereka memilih kediaman jenis konsep ‘Farmhouse’ ini untuk kediaman mereka.

Pasangan ini Jatuh Cinta Dengan Rumah Ladang Gaya Barat Yang Bina Sendiri

Rumah serba putih datang dengan risiko mempunyai suasana yang sederhana. Walau bagaimanapun, ia berfungsi dengan baik dengan reka bentuk rumah ladang kerana anda sentiasa boleh memasukkan corak dan tekstur yang cantik di dalamnya. Tanpa mengupah penghias dalaman, pemilik, Encik Rosli dan Puan Faeeza, telah berjaya mereka bentuk rumah ladang yang kelihatan profesional dengan sendirinya dari awal. Selain itu, keluarga juga menambah hiasan berwarna semula jadi untuk menceriakan mood.

Pasangan Ini Bina Rumah Gaya ‘ Farmhouse’ Dari Kosong

2 tahun pembinaan, pasangan ini berjaya mencipta rumah ladang seluas 40×80 kaki persegi di Kota Bharu, Kelantan. Seperti yang anda lihat, hampir setiap bahagian rumah mereka tidak layak. Bahagian rumah mereka yang paling ketara ialah dapur mereka, ruang tamu dengan pendiang api bata, dan pintu kandang gelongsor yang menuju ke sudut bacaan yang cukup menawan.

IKLAN

Konsep Farmhouse jadi pilihan pasangan ini keran gaya sangat santai. Tona warna yang neutral dan campuran elemen “vintage” sangat kena dengan jiwa mereka. Jadi dari situlah tema Farmhouse sangat bersesuaian dan dekorasinya juga tidak terlalu padat.

Inspirasi kediaman Farmhouse ini tercetus apabila Puan Faeeza mengikuti siri Fixer Upper di HGTV beberapa tahun sebelum merealisasikan impian ini. Fixer Upper yang dipopularkan oleh pasangan Chip & Joanna Gaines banyak mempengaruhi pemilihan style rumah semasa kami mula-mula hendak bina rumah ni. Kemudian saya mula belajar secara mendalam konsep farmhouse melalui pembacaan dan pinterest serta mengaplikasikan segala elemen asas yang perlu ada Farmhouse, terang Puan Faeeza.

Pasangan Ini Bina Rumah Gaya ‘ Farmhouse’ Dari Kosong

IKLAN

Tambahnya lagi, antara keunikan utama kediaman konsep ini kami ialah Siling Tinggi Shiplap yang berbentuk V. Elemen penting yang kami pastikan ianya direalisasikan untuk menjadikan Farmhouse kami seakan-akan sama Farmhouse di Texas. Fireplace, Shiplap wall, barn doors dan floating shelves antara lain yang kami rasakan juga sangat penting untuk menghidupkan suasana Farmhouse.

Pasangan Ini Bina Rumah Gaya ‘ Farmhouse’ Dari Kosong

 

IKLAN

Pasangan Ini Bina Rumah Gaya ‘ Farmhouse’ Dari Kosong

Wow! hebat kan kediaman banglo milik pasangan ini.

Artikel berikut : Tip & Trik Jual Rumah Dengan Mudah

Nak macam-macam info lagi? Join Channel Telegram Geng Laman IMPIANA & CHANNEL IMPIANA

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI