Bilik tidur anak adalah ruang yang paling sukar untuk kita mendekorasi. Mana tidaknya pemilihan warna dan juga pemilihan material yang betul perlu ada dalam sentuhan untuk bilik tidur anak-anak. Keselesaan yang berpanjangan amat penting untuk anak-anak dapat tidur yang nyenyak dan membesar dalam ruang peribadi mereka dengan sempurna.

Kali ini IMPIANA tertarik dengan pemilik Nor Azura Abdul Aziz yang berkongsi tentang ubah suai yang dibuat untuk kamar anaknya. Inspirasi ini boleh dijadikan sumber idea untuk anda yang masih tercari-cari idea untuk ruang bilik tidur anak.

Dari dinding polos dengan warna cat kusam kini mendapat nafas baru dengan pemasangan shiplap wall secara menegak dengan pemilihan warna yang cukup menarik dan ceria untuk bilik anak beliau. Selalunya kita lihat shiplap wall ini dipasang secara melintang tapi kali ini secara menegak pula. Boleh tahan juga cantiknya. Jika anda dah tertarik boleh la cuba di mana-mana ruang pilihan anda.

Jom kita tengok apa bahan dekor yang digunakan untuk ubahsuai kamar anaknya.

IKLAN
  1. Shiplap color-color tegak.
  2. Katil kayu pallet.
  3. Sticker dinding.
  4. Lampu tidur – Led Strip.

Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri

Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri
Warna cat yang menjadi pilihan.

Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri

IKLAN

Kerja-kerja pemasangan bermula dari bawah. Penggunaan laser bagi memastikan pemasangan kayu tersebut dalam kedudukan yang tepat dan lurus.

Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri

IKLAN

Penggunaan pelekat hiasan bagi menaikkan lagi seri bilik tidur ini.

Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri Pasang Shiplap Wall Dalam Bilik Tidur Anak Nampak Lebih Berseri

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI