Akibat tindakan memasang sembilan penghawa dingin di kediamannya, seorang lelaki yang menetap di Singapura terpaksa membayar bil elektrik sebanyak 10,300 dolar Singapura (RM32,900) sebulan. 

Memetik sumber Utusan Online, penghuni rumah berkenaan mengakui kepada wartawan dia sememangnya telah memasang kesemua penghawa dingin dengan ketinggian suhu 18 Celcius di kediamannya setiap hari. 

Gambar 

Jelasnya lagi, tindakan itu dilakukan bagi menikmati suasana yang lebih selesa semasa musim panas. Selain itu, penghuni yang dikenali Huang, 63 memberitahu dia terpaksa berbuat demikian oleh kerana dirinya menghidap penyakit kanser hati dan suhu sejuk membantu meningkatkan imunitinya. 

Ekoran tindakan lelaki berkenaan juga telah menyebabkan beberapa jiran sekeliling di kediamannya mengalami masalah pemeluwapan lantas menimbulkan banyak aduan penduduk setempat. 

IKLAN

Setelah pihak pengurusan menerima banyak aduan mengenai tindakan lelaki itu, akhirnya Huang diarahkan berpindah keluar daripada kediamannya sejak minggu lalu. 

Padah Pasang 9 Penghawa Dingin, Seorang Lelaki Terpaksa Membayar Bil Sebanyak RM32,900 SebulanSEORANG jiran terpaksa mencuci lantai tiga kali sehari akibat kesan pemeluwapan yang berlaku di rumahnya.-AGENSI

IKLAN

Sumber: Utusan Online

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

IKLAN

Padah Pasang 9 Penghawa Dingin, Seorang Lelaki Terpaksa Membayar Bil Sebanyak RM32,900 Sebulan

Baca artikel berikutnya: Nak Jimat Bil Elektrik Penggunaan Aircond, Boleh “Setting” Dekat Alat Kawalan Jauh Je

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI