Open Space adalah ciri terbaik untuk ruang tamu nampak lebih luas dari yang tersedia ada. Acap kali kita memiliki rumah dengan plan lantai yang biasa seperti ruang tamu dan makan berada di dalam laras yang sama. Pelan lantai ini pastinya bosan dan nampak habar jika tidak bijak mengayakannya. Sudah tersedia ada konsep terbuka itu di sediakan oleh pemaju rumah tersebut.

Bagaimana cara kita sebagai pemilik untuk mengendali ruang tamu dan makan kita nampak lebih menarik dengan gaya open space yang lebih istimewa dan menawan untuk menjadikan ruang dalam kediaman anda lebih menarik. IMPIANA kongsikan tip dan teknik yang boleh anda semua lakukan.

Pemilihan Perabot

Pilih set berabot lebih sleek yang boleh disuai padankan dengan pelbagai set perabot lain. Contoh set sofa yang tidak terlalu besar. Gayakan dengan set kabinet atau rak dwi fungsi. Ini akan membuatkan ruang tamu anda tampak lebih bergaya dan telus ke arah ruang makan yang tampil gah untuk menempatkan tetamu rasa lebih selesa bila berada di dalam dua ruang ini. Walaupun rak yang dijadikan sebagai pembahagi ruang ini, ia tetap tampak lebih terbuka.

IKLAN

Nak Ruang Tamu Nampak Luas Pilih Gaya ‘Open Space’

Warna

Ini adalah perkara yang sangat penting dalam menampakkan ruang tamu anda tidak sempit dan sesak. Jika anda telah memilih set perabot dengan warna yang agak gelap. Elak mengecat dinding atau memilih kertas hiasan warna yang sarat atau pun terlalu gelap. Pemiliihan terbaik adalah dengan memilih warna putih atau krim, kuning cair, biru lembut dan sebaginya. Degan pemilihan warna yang cerah seperti ini akan membuatkan ruang dalam kediaman anda akan nampak lebih jelas dan terang. Kalau anda tidak percaya boleh la cuba.

IKLAN

Nak Ruang Tamu Nampak Luas Pilih Gaya ‘Open Space’

Di dalam mengayakan ruang dalaman untuk ciri open space ini bukan lah satu perkara yang rumit, Ia hanya perlukan susunan yang teratur dan bijak mengenakan pilihan yang terbaik untuk saiz ruang yang anda miliki. Jangan asyik melihat gambar rujukan yang cantik dan rumah rakan-rakan anda. Tetapi lihat dari segi praktikaliti diri anda untuk dalam kediaman yang anda pilih untuk duduk bersama keluarga tersayang anda.

IKLAN

Nak Ruang Tamu Nampak Luas Pilih Gaya ‘Open Space’

Jangan lupa Follow, Like & Share : Facebook IMPIANA, Instagram IMPIANAMY, Youtube IMPIANA TV, Tiktok IMPIANAMY

Tonton Video Menarik Di Youtube IMPIANATV (KLIK DI SINI), pelbagai tip, dekorasi kediaman dikongsikan bersama anda.

Artikel Berikut : 4 Kemasan Siling Buat Ruang Tampak Rapi dan Lebih Menyerlah

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI