Bagaimana usaha anda dalam menghindari lalat? Adakala kita lebih mudah memilih bahan komia sebagai jalan pintas bagaimana untuk menghindari lalat ini kan. Bagi orang lama, masih banyak cara lain yang boleh anda praktikkan dalam menghindari lalat. Malah ada jalan ini yang tidak pernah sangka ia amat mudah lagi ringkas.

Guna timun Untuk Cegah Lalat Hinggap Dalam Makanan

Tahukah anda timun juga boleh dijadikan bahan untuk menghindari lalat? Ia dilihat amat berkesan untuk membasmi lalat dari menghurung ruang dapur anda.

Guna timun Untuk Cegah Lalat Hinggap Dalam Makanan

IKLAN

Caranya juga muda hanya meletakkan beberapa hirisan timun pda meja makan anda dan lalat mula menjauhi juadah makanan anda. Di samping itu juga anda boleh menggantung air di dalam plastik jernih. Ia dilihat mampu mengelirukan pandangan lalat yang mempunyai mata kumpuan yang banyak.

Guna timun Untuk Cegah Lalat Hinggap Dalam Makanan

IKLAN

KAEDAH RINGKAS YANG MAMPU MENGHALAU LALAT DENGAN BIASAN CAHAYA DARIPADA PLASTIK YANG BERISI AIR . TERNYATA MAMPU MENGGANGGU PANDANGAN LALAT.

Jika anda tidak mempunyai semua ini, jangan risau, rendamkan sahaja daun kari ke dalam satu mangkuk kecil dan biarkan. Ia juga dapat membantu menyelesaikan masalah anda .

IKLAN

Guna timun Untuk Cegah Lalat Hinggap Dalam Makanan

 

Siapa sangka dengan bahan masakan ringkas seumpama ini, masalah lalat boleh kita hapuskan. Ayuh semua kita pastikan juadah di bulan puasa ini lebih selemat , bersih dan terjaga. Basmi lalat, tingkatkan kesihatan.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI