Satu-satu kawasan yang menjadi tarikan kita kerana kecantikkan semula jadi, adalah persekitaran kampung.  Dari kanak-kanak lagi, kita akan suka bila pulang ke kampung kerana suka akan permadangan yang lawa dan nyaman bila dipandang. Jadi, bila sudah meningkat usia tua, kita akan mula terasa hendak mahu ada satu rumah untuk diri sendiri di kampung. Tapi kan, jenis rumah apa yang kita nak bina untuk rumah kita di kampung? Mari sini saya tunjukkan jenis-jenis rumah kampung tapi kelihatan moden.

Mahukan Idea Rumah Yang Kelihatan Moden Tapi Nak Di Kampung? Ini Lah Design Yang Paling Terbaik. Mahukan Idea Rumah Yang Kelihatan Moden Tapi Nak Di Kampung? Ini Lah Design Yang Paling Terbaik.

KOTEMPORARI

Selain memanfaatkan ruang tamu yang besar, ia tetap tampil kemas dan cantik dengan gaya kontemporari antara konsep dekorasi yang menekankan keasliannya sendiri. Walaupun ia kelihatan sempit dari luar, menggunakan reka bentuk ini, kawasan kecil mungkin kelihatan luas. Tanggapan ini sesuai untuk mereka yang menghargai kesederhanaan daripada berlebihan. Kayunya masih jelas, tetapi ia telah diselitkan dengan bahan tambahan untuk menambah ciri moden seperti mainan warna, corak perabot, dan sebagainya. Ia juga penting untuk memilih warna asas, komponen warna bumi, dan gabungan warna tertiari sekunder dan dramatik.

MINIMALIS

IKLAN

Ringkas, teratur dan tidak terlalu panjang. Itu adalah pendekatan mudah yang sesuai untuk memodenkan kediaman kampung. Idea minimalis tidak memerlukan sejumlah besar perabot dan butiran. Warna cat yang memenuhi tanggapan ini selalunya merupakan campuran neutral. Pilihan rona neutral menyerlahkan nilai estetik kotej dusun yang sederhana namun menarik.

STAIL KABIN

IKLAN

Rumah kabin atau rumah kontena adalah kediaman alternatif yang dibina di Malaysia menggunakan kontena kargo. Oleh itu, jangan hairan jika anda terjumpa rumah kampung yang diperbuat daripada bekas yang saiznya mungkin sedikit.

Biasanya, saiznya adalah sekitar 20 kaki × 10 kaki, namun ia bukan bekas besi sepenuhnya. Ia masih mempunyai unsur seperti papan dan kayu jati.

IKLAN

Ia juga dikemas kini dengan menggunakan batu, simen, dan besi berongga untuk mengukuhkan asasnya. Untuk membahagikan kawasan di dalam rumah, papan fascia dan papan gypsum digunakan untuk membina dinding.

Mahukan Idea Rumah Yang Kelihatan Moden Tapi Nak Di Kampung? Ini Lah Design Yang Paling Terbaik.

Jadi, ini sahaja jenis rumah kampung yang boleh kelihatan moden. Anda boleh cuba pilih dan cari jenis-jenis lain untuk rumah kampung anda.

Sumber: Property Guru (https://www.propertyguru.com.my/bm/panduan-hartanah/inspirasi-reka-bentuk-rumah-kampung-moden-39385)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI