Limewash painting” ini, adalah satu warna cat yang boleh mewujudkan suasana romantis, idaman khayalan, dan dapat juga memberi kita aura energi seperti kita duduk di Itali. Cat “Limewash” ini adalah sejenis cat yang digunakan dari bahan utamanya iaitu lime stone atau gamping. Menurut kajian, untuk menghasilkan cat ini, ia perlu dibuat dengan campuran gamping yang telah perlu dihancurkan dan dipanaskan dengan air sehingga ia seperti berbentuk kental. Dalam sejarah pula mengatakan, cat ini sudah ada sejak 1000 tahun yang lalu dan pernah digunakan di Itali.

“Limewash Painting”, Adalah Cat Yang Bergenerasi Baharu “Limewash Painting”, Adalah Cat Yang Bergenerasi Baharu

IKLAN

Fungsi “Limewash” ini, ia dapat menciptakan permukaan dinding dengan hasil matte yang ditambahkan dengan hasil cat bertekstur seperti kapur dan beludru. Selain itu, cat ini juga boleh digunakan mana-mana kawasan dalam dan luar ruangan rumah tetapi ia tidak sesuai untuk permukaan kayu atau metal. Di samping itu, bercerita tentang gamping. Gamping ini, mengandungi kuantiti PH yang tinggi, yang di mana kita tak perlu bakteria atau mikroorganisma hidup atau merebak di situ. Tambahan lagi, cat ini juga berhasil untuk menghilangkan bau-bau yang tidak sepatutnya dan mampu meningkat kualti udara di dalam rumah kita.

IKLAN

Jadi dengan ini, itu sahaja yang dapat saya kongsikan serba sedikit tentang “Limewash Painting” ini. Ada berminat? Jika anda berminat, anda boleh cuba untuk tukarkan warna rumah anda ke warna cat ini. Selamat mencuba!

IKLAN

Sumber: momsmoney.id (https://www.momsmoney.id/news/lime-wash-paint-cat-ramah-lingkungan-tambah-nilai-estetik-rumah-1)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI