Lantai yang berkilat dan bersih pasti buat pemilik kediaman bangga. Tambahan lagi bila berkunjung ke rumah rakan atau teman yang lantai rumahnya bukan saja bersih, paling mengujakan ia nampak berkilat.

Kita pun mop juga lantai setiap minggu tapi tak pula berkilat. Mesti ada tertanya-tanya macam mana nak dapatkan kesan lantai yang begini.

Lantai Rumah Kekal Bersih BERKILAT, Campuran Air Panas Dengan 3 Bahan Ini!

Lantai bersih berkilat tak semata guna cecair pencuci, kena bancuh guna beberapa bahan lain. Dikongsi oleh oleh Roz_8492 beliau menunjukkan cara yang dipraktikkan untuk mendapatkan lantai yang bersih berkilat namun tak melekit.

Bancuh air panas dengan 3 bahan ini

Menurut beliau untuk mengemop lantai dia menggunakan air panas bersama tiga lagi bahan yang dituang sekali dalam baldi iaitu cecair pencuci lantai, cuka dan juga soda bikarbonat. Caranya;

IKLAN

1. Panaskan air dan tuang dalam baldi.

2. Masukkan cecair pencuci lantai bersama sedikit cuka (hanya sedikit saja supaya tak berbau masam) dan soda bikarbobonat.

Lantai Rumah Kekal Bersih BERKILAT, Campuran Air Panas Dengan 3 Bahan Ini!

IKLAN

3. Basahkan mop dan perah, kemudian bolehlah mop lantai sehingga nampak bersih dan berkilat. Hasilnya lantai akan bersih berkilat namun tak melekit.

@roz_8492 Tips untuk lantai rumah kekal bersih dan berkilat🥰🥰… #santaihujungminggugaissss #tiktokibansarawak #rutinhujungminggu #simpletips ♬ La Vie En Rose – Emily Watts

IKLAN

Lepas ni lantai rumah masing-masing berkilau lah. Semoga bermanfaat dan selamat mencuba.

Baca Lagi Di Sini: Cuci CERMIN Tanpa Sabun, Bersih Berkilat Guna 5 Bahan Ini!
Mesti Baca:Mop Guna AIR PANAS, Kotoran Cepat Hilang, Lantai Licin Berkilat Tak Berbau!
Artikel Menarik:TIP ‘Polish’ Peti Ais Jadi Cantik Berkilat Macam Baru Keluar Kilang

Follow kami di WEBSITE, TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK dan YOUTUBE untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI