Jubin Penuh Kotoran Degil, Basuh Macam Ni Baru Bersih Berkilat. Lantai jubin, kalau dah ada habuk melekat yang dah tepu dan lama tak dibersihkan memang akan nampak kusam. Lap atau cui macam mana pun susah nak hilang. Beli lah pencuci lantai jubin mahal-mahal pun, belum tentu berjaya bersihkan.

Tapi, Naquia Esir ada teknik super mudah, cepat dan jimat untuk atasai masalah ni. Yang best, die kata tak perlu nak menyental. Apa rahsianya?

Mungkin yang mengalami masalah ini adalah golongan yang beli rumah subsale atau rumah lelong dan juga yang baru lepas renovate rumah.

Baca juga: Buat Sendiri Enzim Pencuci Dari Kulit Limau, Untuk Bersihkan Permukaan Lantai Dan Cermin

Dan, sesuai untuk golongan yang ada masa dan kudrat untuk cuci rumah sendiri. Kalau nak upah cleaner pon no problem orait Ikut kekuatan kewangan masing-masing.

IKLAN

Yang anda perlukan adalah MOSAIC FLIUD (sejenis acid) dan SABUN. Both Quia beli di Hardware shop. Lebih tepat lagi di Hardware Shuang Lee, Gadong. Kat Nilai 3 pon ada. Both memang besar kilang kedainya. Banyak juga borong dari hardware ni untuk keperluan pembinaan rumah kami.

Mosaic fluid tugasnya untuk mencairkan simen, cat, cat minyak, dan noda² yang ada pada lantai. Sabun untuk neutralkan balik acidity pada lantai.

IKLAN

Langkah keselamatan yang perlu dititik beratkan adalah, memakai glove dan boot/kasut. Dan juga mask untuk elak kita hidu asap/wap yang terhasil selepas kita tuang campuran asid+air pada tiles.

Kekuatan yang perlu adalah tangan yang kuat ye. Sebab nak taknak, u tetap akan sental noda yang agak kuat melekat pada tiles

IKLAN

✅1ST STEP : Basahkan lantai
✅2ND STEP : Tuang campuran acid. Acid tu dicampurkan dengan air untuk keselamatan kita dan lantai. Terlebih asid tiles boleh rosak ye. Hilang glossynya nanti.
✅3RD STEP : Sentallah. Mana yang tebal² nodanya kikis dulu. Elakkan penyental periuk yg besi tu ye. Rosak tiles nanti.
4RD STEP : Bilas dengan air
5TH STEP : Sental dengan sabun pula
Cuci bilas lantai bagi bersih, then SIAP!Jubin Penuh Kotoran Degil, Basuh Macam Ni Baru Bersih Berkilat Jubin Penuh Kotoran Degil, Basuh Macam Ni Baru Bersih Berkilat Jubin Penuh Kotoran Degil, Basuh Macam Ni Baru Bersih Berkilat

Kebaikan yang u dapat, pengeluaran peluh yang banyak ye. Ikutlah keluasan rumah masing-masing. Kerja ni sepenuhnya dibuat oleh Quia ye. Ditemani oleh anak 2y10m. Sebab nak tunggu suami sokmo kerja je dia. So, ianya boleh sangat dilakukan oleh seorang ibu + ada anak. Anak tu pancinglah buat aktiviti ke, tengok kartun ke ok. Jangan bagi duduk dekat dengan ibu yang tengah mengerah keringat.

Selesai kekah living area, dining area dan Guest room Next family area dan bilik anak².

Selamat mencuba

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI