Kuala Lumpur, 10 Mei 2019 – Pilihan No. 1 para ibu di Malaysia1, JOHNSON’S® menambah baik ciri kelembutan dalam produk bayi dengan memperkenalkan JOHNSON’S® Baharu — rangkaian produk penjagaan bayi dengan formulasi Ultra Gentle yang mengandungi 0% paraben, ftalat, sulfat dan pewarna2, dan dihasilkan tanpa sebarang kerengsaan terhadap kulit bayi dan kanak-kanak kecil yang sedang berkembang.

Berucap sewaktu pelancaran rangkaian produk baharu hari ini, Encik Prashant Mahalingam, Pengarah Negara untuk Pengguna, di Johnson & Johnson Malaysia, berkata JOHNSON’S® yang baharu adalah bukan sekadar proses formulasi semula, tetapi ia merupakan proses menghasilkan semula rangkaian penjagaan bayi JOHNSON’S® secara keseluruhan dari perspektif pengguna atau ibu bapa. Proses ini turut dihasilkan oleh pengalaman dan pengetahuan mendalam jenama ini selama 125 tahun berkaitan kulit bayi dan sains pengeluaran.

“Untuk menghasilkan rangkaian produk JOHNSON’S® yang baharu, kami telah memberi keutamaan kepada ibu bapa — dengan mendengar pendapat lebih daripada 26,000 ibu bapa di seluruh dunia — dan menggabungkan maklum balas mereka dengan penemuan sains terkini untuk membentuk dan menambah baik produk kami dari luar dan juga dari dalam. Hasilnya adalah rangkaian produk penjagaan bayi JOHNSON’S® yang paling lembut sehingga kini, dan meningkatkan tahap piawaian Best for Baby™ kami dari formulasi sehinggalah reka bentuk pembungkusan,” katanya.

Sebagai pelancaran semula yang terbesar, JOHNSON’S® yang baharu telah menetapkan piawaian untuk kelembutan menerusi pemilihan bahan yang bermanfaat dan ketelusan bahan yang sepenuhnya. Menerusi reka bentuk pembungkusan yang baharu dan label yang mudah difahami oleh ibu bapa bagi mengenal pasti produk untuk kanak-kanak pada umur dan peringkat pembesaran yang berbeza, bahan dinilai dan menjalani proses jaminan kualiti yang ketat bagi memberikan ketenangan fikiran kepada ibu bapa.

“Keselamatan akan sentiasa menjadi keutamaan kami di mana setiap produk JOHNSON’S® direka untuk memenuhi atau menjangkau piawaian kawal selia yang diiktiraf di peringkat antarabangsa,” tambah Prashant.

JOHNSON’S®Baharu, Produk Penjagaan Lembut Buat Bayi Anda

 

IKLAN

Apakah perubahan dengan JOHNSON’S® yang baharu?

• Pilihan bahan yang bermanfaat: JOHNSON’S® telah memilih setiap bahan dalam rangkaian ini dan telah menolak lebih 400 bahan sewaktu proses formulasi. Portfolio bahan telah dikurangkan sebanyak 50% dengan minyak yang diperoleh secara semula jadi seperti minyak kelapa dan biji kapas dipilih untuk menggantikan minyak mineral. Rangkaian baharu ini adalah 0% paraben, ftalat, sulfat dan pewarna2 – hanya kurang daripada 2% daripada bahan kosmetik di peringkat global yang memenuhi piawaian kelembutan ini.

• Wangian yang direka dengan mengutamakan ibu dan bayi: Bau, ingatan dan emosi mempunyai kaitan yang rapat antara satu sama lain. Kajian menunjukkan bahawa pengalaman berbilang deria merupakan bahagian yang penting dalam perkembangan bayi yang sihat dan gembira. JOHNSON’S® bukan sahaja mengekalkan haruman ikonik yang dimiliki produk klasiknya yang terkenal dan disukai ramai serta dicipta untuk memaksimumkan saat-saat ikatan antara ibu bapa dan bayi mereka. Semua wangian kini diformulasi supaya bebas alergen dan mematuhi standard global Persatuan Pewangi Antarabangsa (IFRA) dan Institut Penyelidikan Bahan Pewangi (RIFM).

• Pembungkusan yang mesra ibu bapa: Botol JOHNSON’S® yang baharu kini dilengkapi dengan pam yang direka untuk penggunaan yang mudah menggunakan satu tangan supaya perhatian ibu bapa sentiasa tertumpu pada bayi.

• Produk yang direka khas untuk setiap peringkat dan umur bayi: Produk JOHNSON’S® bukan sahaja membersihkan dan melembapkan – setiap satu diformulasi khusus untuk memenuhi keperluan istimewa kulit bayi dan menjadikan saat-saat penjagaan sebagai peluang untuk mengeratkan hubungan antara bayi dan ibu bapa mereka serta mengukuhkan perkembangan mereka dengan sihat. Rangkaian baharu ini menampilkan empat ‘Umur & Peringkat’ bagi membantu ibu bapa memilih produk mengikut kumpulan masing-masing. Rangkaian penjagaan bayi JOHNSON’S® yang baharu sesuai untuk bayi yang baru lahir hinggalah yang berumur 6 tahun.

IKLAN

Sebab-sebab bayi memerlukan produk yang lembut

Untuk membantu para ibu Malaysia untuk memahami sebab-sebab bayi dan kanak-kanak kecil memerlukan penjagaan kulit yang lembut, Datuk Dr. Zulkifli Ismail, Pakar Pediatrik dan Setiausaha Agung Persatuan Pediatrik Asia Pacific, memberikan penjelasan untuk soalan yang sering ditanya oleh ibu dalam pelancaran. Datuk Dr. Zulkifli menjelaskan bahawa kulit bayi masih dalam proses perkembangan dan oleh itu halus dan memerlukan pembersihan dan penjagaan yang rapi dan lembut. “ Epidermis atau bahagian kulit paling luar bayi baru lahir adalah 30% lebih nipis berbanding orang dewasa,” katanya.

“Kulit bayi yang lebih nipis bermakna ia tidak dapat menyerap dan mengekalkan kelembapan dan ini menyebabkan kelembapan mudah hilang dan menjadikan kulit kering,” tambahnya.

Dengan keadaan kulit bayi yang mudah kehilangan kelembapan, pembersih yang kuat hanya akan mengganggu pertahanan kulit dan menyebabkannya menjadi bertambah kering. Oleh itu, ibu bapa perlu memilih pembersih yang lembut, tidak mengganggu kulit bayi yang halus dan mengekalkan lapisan kulit dalam keadaan yang sentiasa lembap dan sihat.

IKLAN

Kenapa anda perlu CHOOSE gentle™

“Di JOHNSON’S®, kami sentiasa komited untuk memberikan hanya yang terbaik untuk bayi dan dalam dunia hari ini yang penuh cabaran, kami tetap bersemangat untuk menyokong ibu bapa untuk CHOOSE gentle, iaitu memberikan produk penjagaan bayi yang paling lembut untuk si manja mereka,” kata En. Prashant Mahalingam.

Beberapa orang selebriti yang juga menjadi ibu turut memberikan sokongan mereka kepada pelancaran JOHNSON’S® CHOOSE gentle™ dengan penampilan di majlis pelancaran JOHNSON’S® yang baharu. Aktres dan model Amyra Rosli, yang menjadi seorang ibu pada tahun 2017, merupakan penyokong produk penjagaan bayi yang lembut untuk anak lelakinya yang berusia 1 tahun 7 bulan, Aqeef Anaqi Bin Amar. Pilihan ‘gentle’ Amyra untuk Aqeef ialah JOHNSON’S®

Milk + Rice Bath and Lotion. “Anak lelaki saya aktif dan suka merangkak ke sana ke mari di lantai rumah dan saya perlu memastikan kulitnya tidak kering dan sentiasa dilindungi supaya dia dapat terus bergerak aktif dan meneroka dunia sekelilingnya,” kata ibu yang manis ini.

JOHNSON’S®Baharu, Produk Penjagaan Lembut Buat Bayi Anda

Aktres dan juruhebah radio yang terkenal, Gan Mei Yan turut menyokong para ibu Malaysia untuk CHOOSE gentle™. Mei Yan mempunyai seorang anak lelaki berusia 4 tahun, Seng Jo, dan baru sahaja melahirkan seorang anak perempuan, Seng Sum, 6 bulan yang lalu. Ibu kepada dua orang cahaya mata ini menyarankan JOHNSON’S® CottonTouch™ Wash and Lotion untuk bayi baru lahir dan bayi berusia bawah 12 bulan. “Bagi saya, setiap bayi baru lahir berhak mendapat produk penjagaan bayi yang paling lembut. Basuhan yang mudah dibilas dan losen yang ringan tanpa sisa yang melekit ini membolehkan saya memegang bayi saya Seng Sum dengan lebih kemas sewaktu mandi dan bertukar pakaian. Ia memberikan saya keyakinan untuk menangani bayi saya walaupun dengan pengalaman yang saya miliki sewaktu menjaga Seng Jo. Saya juga sukakan baunya… yang membuatkan saya ingin terus memeluk dan menggomol si manja saya. Untuk para ibu di luar sana, anda memerlukan penjagaan JOHNSON’S® yang paling lembut untuk bayi baru lahir!” jelas Mei Yan.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI