Gula-gula getah jika dikunyah mempunyai pelbagai manfaat. Antaranya termasuklah dapat menghalang kerosakan gigi dan membantu pencernaan. Tetapi malangnya, jika tersilap langkah chewing gum yang dibuang merata mungkin boleh merosakkan pakaian jika terlekat! Memang geli dan menjengkelkan, lebih-lebih lagi kalau terkena pada baju kegemaran.

Jangan Buang Dulu! Ini 5 Petua Bantu Tanggalkan Gula-Gula Getah Yang Terlekat Pada PakaianBukan mudah ya,nak tanggalkan gula getah daripada fabrik..Jadi, tak kan nak buang?

Nanti dulu, sebelum buang pakaian yang ternoda tu, apa kata anda cuba tip dan trik yang telah IMPIANA sediakan ni. 7 cara ringkas ini mungkin berkesan ;

TANGGALKAN CHEWING GUM PADA FABRIK

IKLAN

1. PETI SEJUK
Letakkan pakaian yang terbabit kedalam plastik kedap udara kemudian simpan kedalam peti sejuk. Biarkan sehingga beku. Apabila gula-gula getah sudah keras, ia akan dapat ditanggalkan dengan mudah

Jangan Buang Dulu! Ini 5 Petua Bantu Tanggalkan Gula-Gula Getah Yang Terlekat Pada Pakaian

2. CUKA
Tuang cuka kedalam mangkuk dan panaskannya didalam ketuhar gelombang mikro atau microwave selama lebih kurang seminit. Apabila sudah panas, keluarkan mangkuk dari microwave kemudian celupkan pakaian yang terkena chewing gum kedalam cuka selama beberapa minit. Cuka panas akan memudahkan proses penaggalan menggunakan berus

IKLAN

3. SETERIKA
Lapikkan papan menggosok dengan kadbod atau apa apa lapisan yang selamat. Lekapkan bahagian pakaian yang terkena chewing gum pada permukaan kadbod kemudiam gosok kawasan yang tercemar tersebut sehingga chewing gum cair dan terlekat pada kadbod.

Jangan Buang Dulu! Ini 5 Petua Bantu Tanggalkan Gula-Gula Getah Yang Terlekat Pada Pakaian

IKLAN

4. PENGERING RAMBUT
Gunakan pengering rambut dan perlahan-lahan hidup dan halakan pada gula-gula getah yang terlekat. Buat sehingga ia cair dan mudah untuk ditanggalkan. Hati-hati jangan sampai terkena tangan!

5. WD-40
Ini merupakan solusi paling pantas dan mudah. Hanya perlu semburkan sedikit WD-40 pada gula getah yang terlekat. Tunggu beberapa ketika dan boleh cabut dengan mudah tanpa merosakkan pakaian.

Jangan Buang Dulu! Ini 5 Petua Bantu Tanggalkan Gula-Gula Getah Yang Terlekat Pada Pakaian

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI