flower

Kenapa kita digalakkan membawa atau menghantar jambangan bunga kepada ahli keluarga atau sahabat handai yang sedang sakit dan dalam kesedihan? Ia lebih dari satu pemberian dan kejutan buat si penerima.

Menurut kajian American Society for Horticulture Science, pemberian jambangan bunga segar memberi kesan terapeutik terhadap kesihatan pesakit yang baru menjalani pembedahan. Dari 90 orang pesakit yang baru menjalani pembedahan appandix di bahagikan di dalam beberapa bilik. Sebahagian di dalam bilik yang di hiasi dengan bunga dan tanaman segar dan yang sebahagiannya tidak.

Jambangan Bunga Segar Kurangkan Tekanan Emosi Dan Darah Tinggi

IKLAN

Hasilnya, pesakit di bilik yang dihiasi dengan tanaman memberi eksan yang sangat positif bukan sahaja lebih cepat sembuh malah dari segi emosi. Kajian tersebut menunjukkan pesakit mempunyai tekanan darah normal seperti orang sihat, jantung yang tabil, rendah skala kadar kesakitan, kurang rasa bimbang dan tidak keletihan serta emosi yang positif.

IKLAN

Penemuan ini menunjukkan, tanaman adalah padanan yang sangat sesai sebagai ” Complementary medicine”. Di samping itu juga, jamabangan bunga yang menjadi sebahagian hisan di dalam kediaman berupaya menagurang kadar tekanan emosi bagi penghuni. Oleh itu, IMPIANA nak galakkan anda jadikan jambangan bunga sebagai salah satu elemen WAJIB di dalam dekorasi dan posisikan ia di ruangan yang mudah dilihat

IKLAN

Jambangan Bunga Segar Kurangkan Tekanan Emosi Dan Darah Tinggi

Jambangan Bunga Segar Kurangkan Tekanan Emosi Dan Darah Tinggi

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI