Masih adakah yang percaya akan mitos ini? Hijau tanda cemburu namun persoalannya hijau yang mana? Di pasaran kini terdapat pelbagai jenis hijau untuk memenuhi permintaan khalayak.  Dari pastel, krim, biasan putih, terang dan gelap. Pilihlah mana yang anda gemar yasng menepati cita rasa anda dan situasi di kediaman anda.Mengapa hijau?

Hijau Bukan Tanda Cemburu…

Hijau baik untuk mata dan juga mempunyai daya meransang semangat dan memberi ketenteram terutama bagi  tuan rumah yang mengidap penyakit seperti darah tinggi dan jantung. Inspirasi di alam semula jadi memberi kelebihan hijau sebagai sebahagian dari tumbuh-tumbuhan. Jadi berinspirasikan dari alam memudahkan kita menyesuai padan perabot berwarna kayu atau putih.

IKLAN

Hijau Bukan Tanda Cemburu…

Uniknya hijau, ruang kekal elegan dan ia sebenarnya sangat fleksibel. Bayangkan perabot perang koko, kayu jati atau birch kekal cantik dipadankan dengan kemasan lembut hijau daun pisang atau epal. Malah kebelkangan ini pereka memadan kan perang koko dengan turquoise yang dengan tidak disangka-sangka menjadi ikutan  kerana kemewahan warnanya. Itu tidak menghairankan kerana hijau merupakan warna bagi mereka yang berfikiran terbuka dan tenang serta kejujuran.

IKLAN

Hijau Bukan Tanda Cemburu…

IKLAN

Bahkan perabot putih juga mula dipadankan dengan rona krim atau pastel. Jika dulu biru atau biru muda menjadi rona klise untuk perabot seperti ini. Tetapi kini pereka mahukan sesuatu yang nampak lebih menarik. Hijau turquoise lembut dn padankan dengan hijau terang juga dalam nada yang sama. Ia umpama dua karakter panas dan dingin menjadi satu. Padankan pada apa sahaja konsep. Scandinavian, moden klasik, shabby chic, nusantara, Inggeris, urban, country dan beberapa lagi konsep lain, hijau mampu menukar mood pandangan anda dengan sekelip mata. Simple-simple je di IMPIANA.

Hijau Bukan Tanda Cemburu…

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI