Seperti sedia maklum, idea dan konsep bagi rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti ini adalah untuk mengetengahkan hasil dekorasi makeover di kediaman para selebriti tanah air yang telah dilakukan oleh bersama barisan pakar pereka hiasan dalaman tempatan. 

Menerusi episod ketiga rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti yang dihiasi dengan Ella Furniture telah menyaksikan transformasi dekorasi makeover di kediaman selebriti Karl Shafek. 

Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek

Dalam episod kali ini, Karl telah memilih ruang tamu dan makan di kediamannya sebagai ruang pilihan bagi melakukan transisi perubahan hasil dekorasi yang sedia ada di rumahnya. 

Maklum Karl, untuk dekorasi hiasan dalaman kediamannya sedia ada ketika ini adalah berkonsepkan maskulin dan dia juga turut memiliki sebanyak 22 ekor kucing peliharaan di kediamannya.

Bagi merealisasikan transformasi dekorasi makeover di ruang berkenaan, Karl memberitahu dia menginginkan dekorasi makeover yang berkonsepkan klasik dan retro.

IKLAN

Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek

Ketika sesi temu bual oleh hos rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti, Catriona Ross di samping pakar pereka hiasan dalaman, Ben Firdaus bersama pengasas Ella Furniture, Puan Ella Alway telah mencadangkan pemilihan material sofa yang anti-cakar dan ‘easy clean’. 

Jelasnya, pemilihan material seperti ini sangat penting dan sesuai untuk persekitaran kediaman Karl yang mempunyai haiwan peliharaan kucing di rumah. 

Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek

IKLAN

Anda terlepas untuk melihat bagaimana hasil dekorasi makeover yang telah dilakukan di kediaman selebriti pilihan Karl Shafek? Jangan bimbang, anda boleh menonton kembali kesemua episod rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti di On Demand. 

Siapakah pula selebriti pilihan untuk episod akan datang? Jadi jangan lupa untuk saksikan rancangan Impiana Makeover Ruang Selebriti pada setiap hari Jumaat, jam 10 malam di saluran Astro Ria.

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

IKLAN

Episod Ketiga Impiana Makeover Ruang Selebriti, Saksikan Transformasi Kediaman Karl Shafek

Baca artikel berikutnya: Ingin Beri Kejutan Buat Suami Tercinta, Impiana Makeover Ruang Selebriti Realisasikan Impian Zulin Aziz

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI