Elak Pisang Dicuri Dan Kebun Diceroboh, Cuba Amalakan 5 Perkara Ni . Memang biasa dan selalu dengar, buah durian, pisang dan yang tengah kecoh sangat sekarang ni sawit. Almaklumlah, sawit tengah naik harga kan. Bagi pemilik pokok memang rasa luluh hati bila tanaman yang dididik dan berhasil, bila nak dituai tak ada. Nak di pagar, tak logik pula. sebab pagar pun bukan jaminan pencuri tak masusk mencuri.

Elly Deslan berkongsi pengalaman nya sendiri dan tip yang dikongsikan oleh ayahnya bagi mengelak pisang dikebunnya dicuri.

Agak sukar dipercayai, tapi inilah yang terjadi.

SABTU lepas, Ayahanda roger chiq. Suh amek pisang. Tak banyak, lebih kurang 6 tandan pisang tanduk dah tua. Dah boleh tebang. Jadi, gerak la kami suami isteri masuk kebun. Dari pagar masuk, jalan sampai ke hujung kebun. Segenap penjuru kami periksa. Dapat 2 tandan je yang dah matang. Ade sebatang pokok tumbang, pisang nye belum tua lagi. Jadi kami biarkan dulu, mungkin seminggu lgi baru bole ambil. Selain tu, ade 2 pokok muda tumbang, masih belum berbuah.

Baca juga: Ikut Panduan Keselamatan Ini Elak Kemalangan Buruk Di Dapur Menimpa Anda

Ye ye ooooo je tadi ayah cakap ade 6 tandan. Yang dapat cuma 2. Balik dari kebun, cari yang kat rumah pulak. Pun same, belum ade yang tua. Ok, ayah ni rindu kebun gaknye. Umpat chiq dalam hati.

IKLAN

Tup-tup!!!! Tadi beliau telefon lagi. Suruh datang ruma ambil pisang. Eh???? Kan baru ambil kelmarin. Pisang dari mane pula? Bertekak kami anak beranak, memang chiq tak puas hati. Mesti nak tuduh chiq periksa kebun sambil lewa la tu😑😑

Cool down….

IKLAN

Kalau ada rezeki, boleh cuba pasang CCT yang guna soalr macam ni https://invol.co/cl8ocdeElak Pisang Dicuri, Tak Perlu Keluar Modal Pasanag Pagar Cuba Amal Ni

 

IKLAN

Ayah tiba-tiba ketawa. Owhhhhh….lupe nak cakap. Mungkin sebab ayah baca-baca sikit kat kebun mase nak balik kampug hari tu. Tu yang korang tak nampak. Ayha pun pelik, kemain besar-besar pisang sampai 4 tandan ni, tak kan lah anak aku tak nampak?

CARA-CARA UNTUK ELAK RUMAH DIMASUKI PENCURI ATAU JIN/IBLIS

Sekadar panduan,
a. Mengucap dua kalimah syahadah (1 kali)
b. Selawat ke atas nabi (2 kali)
c. Ayat kursi (1 kali)
d. Baca ayat 9 dari Surah Yasin (1 kali)
“Wa ja’alna mim baini aidihim saddaw wa min kholfihim saddan fa agsyaina hum fa hum laa yubsiruun”
Maksud ayat:
“Dan Kami adakan di hadapan mereka dinding dan di belakang mereka dinding(pula), dan kami tutup(mata), mereka sehingga mereka tidak dapat melihat.”
2. Baca ayat kursi ketika hendak tidur, dalam hadis disebutkan Allah akan melindungi kita dari gangguan syaitan sampai pagi.
3. Berwudhu sebelum tidur, dalam hadis disebutkan Allah akan mengirim malaikat untuk menjaga kita selama kita tidur.
4. Jangan letak gambar makhluk hidup dalam rumah, kerana malaikat tak akan masuk rumah yang ada gambar makhluk hidupnya. Jika malaikat tak masuk, siapa yang akan melindungi rumah kita?
5. Amalkan baca Surah-Al Baqarah. Antara kelebihan surah al-Baqarah seperti yang telah disabdakan oleh Rasulullah SAW: “Rumah yang di bacakan surah al-Baqarah tidak akan dimasuki syaitan”Elak Pisang Dicuri, Tak Perlu Keluar Modal Pasanag Pagar Cuba Amal Ni Elak Pisang Dicuri, Tak Perlu Keluar Modal Pasanag Pagar Cuba Amal Ni Elak Pisang Dicuri, Tak Perlu Keluar Modal Pasanag Pagar Cuba Amal Ni Elak Pisang Dicuri, Tak Perlu Keluar Modal Pasanag Pagar Cuba Amal Ni Elak Pisang Dicuri Dan Kebun Diceroboh, Cuba Amalakan 5 Perkara Ni

Jika ini diamalkan insha Allah kita, keluarga kita dan harta kita sentiasa berada dalam penjagaan dan jaminan Allah

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI