Mungkin sebelum ini, ada di kalangan anda yang pernah membuang ‘extension cord’ apabila ia sudah rosak dan tidak lagi boleh diguna pakai. Tambahan pula, masalah kerosakan pada ‘extension cord’ tidak dapat dikenal pasti sudah pasti ada yang terus sahaja membuangnya ke tong sampah. 

Tetapi, tahukah anda sebenarnya ada cara mudah untuk membaiki ‘extension cord’ yang telah rosak. Jadi, jika anda mempunyai peralatan eletrik tersebut yang telah pun rosak, anda masih boleh membaikinya dengan cara yang sangat mudah. 

Cara Mudah Untuk Baiki ‘Extension Cord’

Dalam episod Tip Impiana bersama Sis Letrik, kami tampilkan Cik Aqilah, pengasas dan pemilik Aiszzy Electronics Enterprise untuk berkongsi tip dan cara mudah untuk membaiki ‘extension cord’.

Pertama sekali, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk mengenal pasti masalah kerosakan pada ‘extension cord’ anda. Kebiasaannya peralatan elektrik ini rosak berkemungkinan oleh kerana masalah ‘Life Wire’ putus atau longgar. 

IKLAN

Kedua, peralatan yang diperlukan untuk membaikinya adalah menggunakan ‘Test Pen’ yang berfungsi untuk mengenal pasti arus elektrik peralatan elektrik dalam keadaan baik atau pun tidak. 

Cara Mudah Untuk Baiki ‘Extension Cord’ Cara Mudah Untuk Baiki ‘Extension Cord’

IKLAN

Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana caranya untuk membaiki ‘extension cord’ ini, anda boleh tonton video penuh pautan di bawah;

IKLAN

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

Cara Mudah Untuk Baiki ‘Extension Cord’

Baca artikel berikutnya: Antara Reka Bentuk Rumah Yang Cantik Dan Lokasi Kediaman Strategik, Mana Satu Paling Penting?

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI