Presentacion CDC 16 (2)

Cabaran Reka Bentuk Cosentino Dengan Pelajar Seni Bina Dan Pereka Reka Bentuk Dari Seluruh Dunia.

Jenama jubin berkualiti tinggi Cosentino kali ini membuat cabaran bersama Pelajar Seni Bina dan Pereka Bentuk di seluruh dunia. Kumpulan Cosentino, adalah peneraju global Sepanyol dalam pengeluaran dan pengedaran permukaan inovatif untuk dunia seni bina dan reka bentuk. Cosentino juga mempersembahkan edisi ke-16 Cosentino Design Challenge (CDC) antarabangsa.

Cosentino City Madrid menjadi tuan rumah acara pelancaran rasmi. Semasa acara itu berlangsung, kedua-dua tema untuk peserta, pelajar seni bina dan reka bentuk dari seluruh dunia, adalah menyelidik untuk mencipta dan membangunkan projek yang memberi inspirasi. Sekali lagi tahun ini, juri CDC akan mencari cadangan dengan tumpuan kepada keramahan alam sekitar dan kemampanan, konseptual dan kualiti teknikal, kreativiti dan inovasi.

CDC 16 Membawa Tema

IKLAN

Dalam kategori Reka Bentuk, temanya ialah “Memikir ciri ruang kreatif dan kerja di rumah”. Matlamatnya adalah untuk peserta membangunkan reka bentuk inovatif yang bertujuan untuk kerja rumah.

Dalam kategori Seni Bina, temanya ialah “Fasad kelima: refleksi di atas bumbung”. Cadangan dalam ini kategori mesti menggabungkan penggunaan tenaga dengan kebolehhidupan, kemampanan dan reka bentuk. CDC memberikan pelajar bebas untuk membangunkan projek mereka dengan satu-satunya keperluan iaitu projek akhir termasuk beberapa permukaan inovatif yang Cosentino tawarkan kepada dunia seni bina dan reka bentuk: Silestone, Dekton dan/atau Sensa oleh Cosentino.

Tempoh penyerahan bermula pada 1 Oktober 2021 dan berakhir pada 1 Jun 2022. Keputusan juri, yang akan terdiri daripada seorang profesor dari setiap sekolah yang bekerjasama, seorang arkitek terkenal di peringkat antarabangsa atau pereka dan wakil Cosentino, juga akan diumumkan pada bulan Jun. Untuk setiap kategori, ada ialah tiga hadiah pertama sebanyak €1,000 setiap satu, dan tiga naib juara.

IKLAN

Ketahui semua butiran di www.cosentinodesignchallenge.org dan dalam video kami “Participate!” Komited terhadap bakat dan kreativiti Cosentino Design Challenge ialah inisiatif tanggungjawab sosial korporat sejajar dengan Cosentino komitmen terhadap bakat dan kreativiti profesional masa depan dari kedua-dua disiplin dengan begitu rapat berkaitan perniagaan dan aktiviti syarikat. CDC ialah peluang unik yang menghubungkan pelajar dengan bahan inovatif daripada syarikat terkemuka dalam sektornya. Kerjasama 31 antarabangsa sekolah dan universiti adalah bukti prestij Cosentino Design Challenge.

Minggu Seni Bina Madrid 2021
Pembentangan rasmi CDC 16, yang diadakan dalam rangka Minggu Seni Bina Madrid 2021, berlangsung pagi tadi di Cosentino City Madrid dan dihadiri oleh Santiago Alfonso, Vice Presiden Komunikasi dan Reputasi Korporat Kumpulan Cosentino dan Presiden pertandingan CDC; Adelina Salinas, arkitek dan penyelaras pertandingan; dan Ricardo Santonja, profesor, jurugambar dan kolaborator CDC sejak permulaannya. Acara itu juga menganugerahkan hadiah kepada beberapa pelajar yang menang dari edisi sebelumnya.

IKLAN

Untuk melengkapkan acara itu, arkitek Miguel Fernández-Galiano memberikan ceramah menarik di mana dia mengkaji kerjaya profesionalnya dan kepentingan penyertaannya dalam kebangsaan dan antarabangsa pertandingan seni bina dan reka bentuk.

Video: https://cosentinodesignchallenge.org

Artikel Berikut: Nak Ruang Tamu Kemas Dan Rapi, 6 Barang Ni Tak Patut Ada

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI