Tertarik dengan reka bentuk bangku pilihan pereka dari luar negara ini, IMPIANA ingin berkongsi keunikan Not a Cube ini, mana nak tahu ada yang berkenan. Not a Cube adalah komposisi geometri yang mengikuti kecenderungan reduksionis Minimal Art, muncul di Amerika Syarikat pada pertengahan tahun 1960-an.

Terutama dipengaruhi oleh karya Donald Judd, di mana artis memaparkan corak emapat segi, sama dan kosong dalam komposisi berbentuk persegi (Untitled, 1991), reka bentuk Not a Cube juga dilahirkan di luar dataran sebagai bentuk geometri tulen. Dalam komposisi Judd, visualisasi dari titik tengah set menunjukkan kedalaman dua bahagian dalam muka setiap objek asas.

Perincian dua hala inilah yang diterokai dalam Not a Cube. Untuk dapatkan kesan kedalaman, dua sisi yang bebas dari tempat duduk, memberikan keselesaan pada bahagian belakang. Persegi yang dengan melompat ke realiti tiga dimensi akan menjadi kubus, tetapi tidak. Ia adalah latihan komposisi dan pemurnian geometri yang tidak bermaksud menjadi potongan minimum. Not a Cube adalah bangku kontemporari yang tarikan dengan kegunaan dan ciri diserlahkan di bahagian dalaman yang paling dipelbagaikan.

IKLAN

Mengapa stool ini di beri nama Not a Cube, ini kerana i bukanlah sekadar stool yang biasa, malahan ia lebih trendy dan kompak untuk kediaman anda yang masa kini yang lebih kompak dan terhad ruangnya. Menarik kan idea rekaan stool ini?

Bukan Sekadar Stool
.

IKLAN

Bukan Sekadar Stool
.

IKLAN

Bukan Sekadar Stool
.

Bukan Sekadar Stool
.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI