Ramai yang gilakan lampu gantung kayu ini untuk meja makan. Kalau nak beli beratus juga la kan. Lampu ini mempunyai rekaan yang tersendiri dan membuatkan ruang makan anda tampil moden dan elegan.

Tak perlu bersusah payah atau membazir duit untuk membeli lampu gantung. Perkongsian dari laman Facebook Tukang Apa Hari Ini oleh Mohd Erfan Daud cara bagaimana untuk membuat lampu gantung kayu untuk meja makan ini.

IMPIANA kongsikan dengan anda bahan-bahan yang beliau gunakan dan cara bagaimana beliau hasilkan lampu gantung kayu yang menjadi kegilaan ramai ini.

IKLAN
As salam dan salam sejahtera
Hari ni saya nk share DIY lampu deko (anak saya kabo mcm lampu kedai makan😪) menggunakan kayu pallet. Kalau takde kayu boleh je fikirkan idea lain (cari kt pinterest)
Bahan/ material
1. Kayu pallet pine yg bersesuaian. Saya pakai pine sebab dia lembut dan ringan. Jadi mudah nak dikerjakan
2. Lampu hiasan. Tak kisah lampu apa pun. Ikut idea dan kreativiti ang pa
3. Cable wire, klip dan penyangkut (hook)
4. Joint blok (utk joint kan wayar)
Bahan dan peralatan yang diperlukan.
1. Cordless drill- https://invle.co/clcviy0
2. Test pen- https://invle.co/clcvizj
3. Fire /flame torch- https://invle.co/clcvj1s
4. Plier- https://invle.co/clcvj3t
5. Measuring tape- https://invle.co/clcvj4i
6. Stapler gun- https://invle.co/clcvj5o
7. Kayu Pallet Pine- https://invle.co/clcvj8g
8. Lampu Hiasan- https://invle.co/clcvj91
9. Cable wire & hook- https://invle.co/clcvj9h
10. Join block-  https://invle.co/clcvjfb
Jom tengok cara buat:

Kayu ni lama dah simpan. Dan sudah terdedah pada hujan. Beliau tak rajin nak cat jadi jalan mudah dia bakar je
Drill lubang utk masuk kan wayar. Untuk mudah kerja Drill bit jangan lebih besar dari wayar tu supaya nampk kemas dan lampu tak mudah untuk melurut ke bawah

IKLAN

Join Geng Borak IMPIANA/ LAMAN dalam channel telegram IMPIANA untuk dapat artikel terkini dan boleh berkongsi tip menarik bersama https://t.me/GENGLAMANIMPIANA

IKLAN