Bilik tidur adalah tempat kita beristirehat daripada penat menempuhi segala cabaran realiti atau dunia setiap hari. Tapi, tidur juga perlu menatap sesuatu yang tenang dan boleh menyebabkan anda sentiasa tidur lena. Oleh kerana, saya mencadangkan untuk anda, menghiasai dinding di dalam bilik tidur itu supaya ia dapat memberi energi yang positif untuk anda senang untuk tidur lena setiap. Kini, saya memulakan tentang beberapa idea untuk anda menghiasi dinding bilik tidur.

LUKISAN

Bosan Melihat Bilik Tidur Sendiri Setiap Hari? Mari Baca Artikel Untuk Mengetahui Cara Dekorasinya Menjadi Mantap

Lukisan dapat memberi satu aura atau energi yang positif dan lukisan juga adalah salah satu hiasan bilik tidur yang sangat popular. Ini kerana, lukisan dapat menenangkan seseorang yang memandang lukisan tersebut dan apabila mereka berasa tenang, ia membuat mereka mengantuk dan terus lancar untuk tidur.

IKLAN

POTRAIT ATAU GAMBAR

Bosan Melihat Bilik Tidur Sendiri Setiap Hari? Mari Baca Artikel Untuk Mengetahui Cara Dekorasinya Menjadi Mantap

Potrait dan lukisan ini sama sahaja fungsinya kepada bilik tidur kerana ia dapat memberi satu rasa yang tenang. Cuma, portrait ini ia lebih merasakan realiti atau wujud kerana gambar yang diletakkan itu berkemungkinan adalah gambar anda bersama pasangan anda sedang bergembira, gambar dengan keluarga yang penuh kesenyuman atau gambar-gambar semasa hari perkahwinan. Ini kerana, gambar-gambar seperti itu dapat memberi efek yang selesa kepada diri dan mudah untuk anda merasa tenang. Maka, bila sudah tenang fikiran, anda akan rasa sangat mengantuk dan dalam sekelip mata, anda akan terus tidur.

IKLAN

PELEKAT DINDING

Bosan Melihat Bilik Tidur Sendiri Setiap Hari? Mari Baca Artikel Untuk Mengetahui Cara Dekorasinya Menjadi Mantap

IKLAN

Pelekat dinding juga adalah kaedah terbaik untuk menghiasi ruang tanpa mengecatnya. Ia boleh mengubah mana-mana persekitaran, dan ia juga mudah untuk dialih keluar dan diganti jika anda ingin mengubah keadaan semula. Tapi, pastikan pelekat dinding yang digunakan, mempunyai imej yang positif atau perkara-perkara yang dapat memberikan diri anda selesa dan tenang.

Secara kesimpulannya, untuk tidur, kita seharusnya dalam keadaan yang tenang dan selesa. Jikalau permikiran anda serabut semasa hendak tidur, ia boleh membuatkan sukar untuk tidur dan boleh mengakibatkan insomnia.

Sumber: Deco Malaysia (https://decomalaysia.com/hiasan-bilik-tidur-simple/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI