Myra Gardens at Kundang, Rawang_2

Keinginan untuk memiliki rumah pasti semua ada bukan? Tetapi 1001 persoalan bermain diminda, ditambah pula dengan situasi masa kini. Hilang pekerjaan, hilang punca pencarian dan banyak lagi yang berlaku di luar sana. IMPIANA tahu apa yang anda lalui dan hadapi, tetapi kami tahu yang anda kuat semangat dan rezeki ada di mana sahaja kalau kita ada kemahuan, Inshaa Allah. Begitu juga dengan kisah kali ini, ingin milik rumah tapi masih ada tanda tanya bukan? IMPIANA rungkaikan kali ini.

Kali ini pilihan rumah dengan hub Homebuying Myra semuanya selesai. Konsep dan inovasi baru ini diatur untuk mengubah masa kini yang membosankan dan rumit dengan perjalanan membeli rumah lebih mudah.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Myra Gardens at Kundang, Rawang

Selama bertahun-tahun, industri harta tanah tidak menunjukkan perubahan ketara terhadap proses pembelian rumah yang kompleks. Baru-baru ini, Myra memperkenalkan laman web mereka dengan proses 4 langkah mudah untuk memudahkan perjalanan membeli rumah untuk pembeli rumah pertama kali. Sebagai tambahan terbaru kepada ekosistem pendidikan Myra, mereka membawa kita platform digital baru – aplikasi web tempahan rumah, Myra’s Homebuying Hub, untuk meneruskan misi mereka dengan mengekang halangan yang ada dalam proses tempahan rumah konvensional semasa.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Playground at Myra Alam, Puncak Alam
BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Myra’s Homebuying Hub (1)
BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Myra’s Homebuying Hub (2)
BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Myra’s Homebuying Hub (3)
BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Myra’s Homebuying Hub (4)

Aplikasi tempahan baru, yang dapat diakses melalui laman web Myra, mempermudah keseluruhan proses pembelian kerana terdapat contoh dokumen yang perlu dihantar serta maklumat lain yang disediakan untuk membimbing anda dalam perjalanan membeli rumah anda bersama dengan kalkulator dalam talian untuk menyelesaikan pinjaman bank bulanan anda ansuran pembayaran balik. Pembeli dengan mudah dapat memuat naik dokumen ke dokumen peribadi mereka ke profil mereka di aplikasi. Myra kemudian dapat menyemak dokumen dan menawarkan bantuan dari segi penyerahan dokumen. Aplikasi ini juga berfungsi sebagai portal untuk mengemas kini pembeli pada tempahan mereka.

Myra komited untuk membuat perbezaan

Mempunyai pasaran sasaran muda, pasukan di Myra sedar bahawa seluruh perjalanan membeli rumah berjalan lama dan membosankan, terutamanya proses membuat tempahan rumah kerana melibatkan banyak perkara yang tidak biasa dilakukan oleh pembeli rumah pertama.

IKLAN

Wendy Lim, Pengurus Besar Myra mengatakan, “Kami memulakan dengan apa yang kami mampu dengan laman web, sebuah perjalanan 4 langkah yang disederhanakan yang merangkum keseluruhan perjalanan kepemilikan rumah menjadi istilah awam. Setelah mendapat respons positif, kami mula memikirkan lebih banyak mengenai bagaimana kami dapat meningkatkan keseluruhan pengalaman bagi pembeli rumah yang masih muda. ”

Sebagai majoriti utama rakyat Malaysia dilengkapi dengan akses terhad untuk pendidikan membeli rumah, Myra’s Homebuying Hub bertindak sebagai cabang pendidikan tambahan di laman web mereka sekarang untuk memberi tumpuan kepada bidang lain yang dimiliki oleh pembelian rumah dan memberikan pendidikan yang lebih baik, lebih bermaklumat dan berpandu.

Penyelesaian digital untuk cabaran semasa

Myra’s Homebuying Hub diciptakan untuk menyelesaikan dua masalah utama – kekurangan kemudahan dan kehausan pengetahuan. Pertama, pelanggan Myra dapat memperoleh pengalaman terbaik dan paling lancar. Kedua, maklumat di aplikasi menutup jurang pengetahuan melalui pendidikan dan kesedaran.

IKLAN

Sama seronoknya dengan membeli rumah untuk pertama kalinya, pembeli rumah perlu mengira ansuran, pembayaran balik semasa, kadar faedah dan pemeriksaan Nisbah Perkhidmatan Hutang (DSR). Dalam kebanyakan keadaan, tugas-tugas ini

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
DOCUMENT COLLECTION

dilakukan secara manual dan ditulis pada sehelai kertas, menyusahkan pembeli rumah sekiranya mereka kehilangannya dan tidak dapat mengingat kembali pengiraan penting ini.

Dengan ciri aplikasi seperti kalkulator ansuran dalam talian, penilaian pengiraan DSR, panduan penyerahan dokumen dan petua tambahan untuk pembeli rumah, Myra memastikan pengalaman membeli rumah mereka lancar dan mendidik bagi pemilik rumah mereka.

IKLAN
BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
CUSTOMER DETAILS

Pada masa lalu, pengumpulan dokumen untuk tujuan permohonan pinjaman juga merupakan proses manual bolak-balik yang sangat tidak efisien untuk semua pihak yang terlibat. Sering kali membuat lawatan peribadi ke pejabat pemaju untuk menyediakan dokumen seperti penyata KWSP, borang EA, cukai pendapatan dan banyak lagi, pembeli rumah pertama yang muda cenderung terbeban dengan banyaknya dokumen yang perlu disediakan.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
MYRA’S DOCUMENT

Kini, kedua-dua pihak dapat melewatkan proses penghubung manual yang membosankan dan Myra dapat melancarkan semuanya secara digital serta mengeluarkan resit rasmi setelah pembayaran. Pembeli rumah, sebaliknya, akan menikmati kemudahan rujukan untuk sebarang dokumen yang mereka perlukan untuk menyelesaikan tempahan, dan pada masa yang sama, mendapat bantuan pantas dari pasukan Myra sepanjang perjalanan untuk memiliki rumah mereka.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
OTHERS PAYABLE

Pada akhirnya, pembeli rumah Myra dan bakal pembeli rumah akan mempunyai salinan digital semua dokumen yang diperlukan yang dapat mereka rujuk atau muat turun untuk penggunaan dan rujukan masa depan mereka – walaupun mereka tidak meneruskan tempahan Myra semasa atau mempertimbangkan semula pembelian rumah lain pada masa akan datang.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
OTHERS PAYABLE_2

“Kami ingin membina keseluruhan ekosistem Myra yang akan dilalui oleh setiap individu yang ingin menjadi pembeli rumah, untuk melihat apa sahaja yang berkaitan dengan rumah atau pembelian rumah. Aplikasi tempahan mungkin merupakan salah satu inovasi pertama kami, tetapi ia pasti bukan yang terakhir, ”tambah Wendy.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
INSTALLMENT CALCULATOR
BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
DSR

Dijangka akan dilancarkan pada Januari 2021, Myra’s Homebuying Hub akan mengumpulkan, menyimpan dan mengendalikan maklumat peribadi individu sesuai dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) dan telah memperoleh Sijil SSL untuk memastikan keselamatan privasi setiap pengguna aplikasi. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati www.myra.com.my.

Mudahkan segalanya hanya di hujung jari anda. Tepuk dada tanya selera.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini
Myra’s Homebuying Hub Deck
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI