Bermain game atau istilah gaming ini, boleh dikatakan, ramai peminatnya tergolong dari kaum lelaki. Bermain game ini adalah satu perkara yang pada mulanya, menghilangkan stress tetapi semakin lama zaman meningkat, game ini sudah menjadi suatu sukan atau kerjaya untuk membantu sara hidup. Seperti sekarang, ramai sudah yang bekerjaya hanya dengan bermain game. Tapi pada hari ini, saya bukan mahu menceritakan tentang game, tapi saya ingin menceritakan tentang apakah peralatan untuk permulaan anda sebagai seorang pemain game. Peralatan yang wajib anda beli adalah meja gaming. Meja gaming ini, tidak semestinya ada kena ada komputer sahaja baru beli meja, tapi bermain dari handphone juga memerlukan meja kerana ia lebih selesa yang menyenangkan. Akan tetapi, macam mana kita hendak membeli meja gaming yang elok dan berbaloi? Hari ini saya akan menceritakan cara-cara atau tips semasa hendak membeli meja gaming.

Anda Peminat Barang-Barang Gaming? Ketahui Perkara Pertama Sebelum Menjadi Seorang Gamer Anda Peminat Barang-Barang Gaming? Ketahui Perkara Pertama Sebelum Menjadi Seorang Gamer Anda Peminat Barang-Barang Gaming? Ketahui Perkara Pertama Sebelum Menjadi Seorang Gamer

Membeli meja gaming, seharusnya memilih meja gaming RGB. Jadi, untuk langkah pertama, ini untuk pengguna komputer sahaja. Pastikan anda mengukur saiz keyboard anda. Kenapa kena ukur? Sebab keyboard ini ada berlainan saiz. Jadi, lebih elok jika kita tahu saiz keyboard tersebut dan membeli meja yang luasnya lebih besar sikit.

IKLAN

Yang kedua adalah, ukuran meja. Salah satu faktor yang perlu dipertimbangkan ialah saiz meja gaming. Ini akan menjadikan bermain game lebih selesa. Kebanyakan meja gaming mempunyai panjang lebih daripada satu meter untuk memuatkan komputer, CPU, pembesar suara, tetikus dan komponen lain. Jika anda bermain game pada komputer riba anda, meja yang lebih kecil adalah pilihan yang ideal. Tiada persediaan khusus untuk isu saiz; hanya menyesuaikannya dengan peranti yang digunakan untuk bermain game.

Ketiga pula, memilih meja yang anda minat. Meja gaming RGB (Merah, Hijau, Biru) ialah pilihan yang sangat baik untuk menambahkan cahaya terang pada permainan. Setiap saat, anda akan melihat banyak lampu berubah. Terdapat beberapa gaya meja gaming RGB untuk dipilih, termasuk meja minimalis, meja lesehan, meja berbentuk L dan banyak lagi. Bentuk dan penempatan jadual ini boleh diubah suai agar sesuai dengan kawasan permainan.

IKLAN

Terakhir sekali adalah harga yang bersesuaian. Meja gaming sering dijual dengan harga sangat tinggi, kerana ia bergantung pada bahan yang digunakan, model dan ciri, antara faktor lain. Jika anda mempunyai belanjawan terhad, adalah penting untuk bertanya tentang harga meja. Jangan lupa untuk melakukan kajian harga untuk mendapatkan tawaran terbaik pada meja gaming pilihan. Pilihan meja gaming tidak dinafikan penting untuk peminat gaming. Pastikan anda memberi perhatian dan pertimbangkan beberapa cadangan semasa memilih meja komputer gaming RGB.

IKLAN

Maka dengan itu, sudah terjelaslah langkah-langkah awal sebelum membeli meja gaming. Kepada gamers di luar sana, jangan pula selepas ini, anda melakukan kesilapan lagi.

Sumber: Fantech Indonesia (https://fantech.id/blog/post/tips-memilih-meja-komputer-gaming-rgb-yang-tepat)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI