Dalam sesebuah unit kediaman, feature wall antara perkara yang perlu diberi perhatian ketika menghias. Mewujudkan feature wall atau titik tumpu di mana-mana ruang dinding sangat penting untuk menghasilkan visual lebih menarik pada ruang kediaman. Bagi menghasilkan feature wall sempurna, anda perlu tahu dan membuat pilihan material sesuai untuk digunakan.

5 Idea Terbaik Pemilihan ‘Feature Wall’.

CAT

Sekiranya mempunyai bajet yang sederhana, cat adalah pilihan terbaik untuk membentuk feature wall. Terdapat beberapa teknik cat yang anda boleh lakukan.

  • Sapuan cat teknik biasa dan sapuan cat teknik span. Gabungan kedua-dua teknik ini memberikan karakter untuk dinding kediaman yang keluasan sederhana.
  • Sapuan cat teknik span. Cipta sedikit kelainan dengan mengecat bermula daripada dinding sehingga ke siling.
  • Sapuan cat di dinding dan pembahagi ruang. Sesuai untuk kediaman studio yang mempunyai pelan lantai terbuka.

5 Idea Terbaik Pemilihan ‘Feature Wall’.

PANEL KAYU

Gaya feature wall yang ditemani kemasan daripada jenis panel kayu boleh digabungkan bersama beberapa sentimen seperti kedudukan perabot, wajah ruang kediaman serta pemilihan aksesori.

IKLAN
  • Pemasangan panel kayu setebal 5 inci pada dinding untuk kesan timbul yang lebih menonjol. Tinggalkan ruang lebih kurang 2 kaki pada kiri dan kanan panel kayu untuk meletakkan bingkai gambar.

5 Idea Terbaik Pemilihan ‘Feature Wall’.

VARIASI KERTAS DINDING

Kertas dinding merupakan material yang paling popular untuk membentuk feature wall. Namun, bagi mendapat kelainan anda boleh menambah sedikit aksesori sebagai pelengkap gaya.

IKLAN

5 Idea Terbaik Pemilihan ‘Feature Wall’.

PANEL FABRIK

IKLAN

Selain menarik dan mampu milik, pilih apa sahaja jenis fabrik kegemaran anda untuk menutup kelemahan dinding terutamanya bagi anda yang tinggal di kediaman bertingkat.

  • Balut panel kayu dengan fabrik mewah untuk menghiasi belakang kepala katil. Anda boleh memilih sama ada fabrik daripada jenis baldu, viscose atau sutera. Sudahkan dengan kemasan labuci jika mahu.

5 Idea Terbaik Pemilihan ‘Feature Wall’.

PANEL KONKRIT BERTEKSTUR

Rekaan unik, berkarakter serta eksklusif ini mula menjadi tarikan kediaman moden pada zaman sekarang. Tekstur konkrit seperti bata merah mampu membawa kelainan pada kediaman anda.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI