Bagi wanita yang bekerja, tugasan mengemas rumah hanya berupaya dilakukan pada hujung minggu atau hari cuti. Dalam tempoh hari bekerja tu, pejam mata saja lah tengok rumah bersepah. Hanya perkara wajib, mana yang sempat dan terpaksa sahaja boleh dilakukan.

Tapi dengan 4 resipi atau petua mudah yang menggunakan ramuan murah ni, tugas-tugas mengemas rumah mampu diringankan walaupun hanya dilakukan seminggu sekali. Yang paling penting, masalah habuk dapat diselesaikan.

Elak habuk melekat pada perabot

Bagi rumah yang tidak menggunakan penghawa dingin, masalah habuk yang datang dari luar memang sukar dibendung. Saban minggu mengemas, habuk tetap ada mendarat atas perabot seperti meja sisi, cermin dan sebagainya.

Bagi atasi masalah ini, anda boleh gunakan campuran berikut:

Guna Pelembut Fabrik Untuk Elak Habuk Melekat Pada Perabot

Caranya adalah dengan membancuh kedua-dua bahan sehingga sebati dan masukkan ke dalam botol semburan. Sembur atas perabot dan lapkan dengan kain yang bersih sehingga kering. Lebih elok gunakan micro fiber untuk kesan yang lebih MENAKJUBKAN.

IKLAN

Lantai sentiasa berkilat

Biasanya dalam masa seminggu tu, mula lah kaki rasa tak sedap pijak lantai. Rasa melekit, berhabuk dan macam-macam lagi lah. Jadi, untuk pastikan lantai sentiasa berseri, sediakan ramuan ini sebagai bahan untuk mop lantai anda:

Guna Pelembut Fabrik Untuk Elak Habuk Melekat Pada Perabot

Sapu bersih terlebih dahulu. Campurkan kesemua bahan dan mop lantai seperti biasa. Hasilya, lantai lebih bersih dan berkilat berbanding sebelumnya.

IKLAN

DIY haruman kediaman

Penyegar udara, haruman nya selalu tidak tahan lama hanya dalam tempoh-tempoh tertentu sahaja. Tambahan pula, harganya agak mahal. Tapi dengan campuran 2 bahan mudah dan murah ini, kediaman anda tetap berbau harum dan segar:

Guna Pelembut Fabrik Untuk Elak Habuk Melekat Pada Perabot

IKLAN

Campurkan kedua-dua bahan tersebut sehingga sebati, dan semburkan pada seluruh rumah terutamanya atas fabrik yang mudah menyerap air seperti langsir, sofa, alas meja dan karpet.

DIY penyegar bilik air

Lepas memerut, ada pulak orang lain nak guna tandas. Aduh baunya bukan kepalang walaupun sisa nya tiada, tapi gas masih berkepuk. Sebab itu, ada inovasi dikeluarkan khas untuk penyegar tandas. Tapi macam biasa lah, harganya mahal juga. Tapi dengan 3 bahan ini, anda mampu hasilkan penyegar tandas yang sangat murah dan kandungan lebih banyak dari yang dibeli di pasaran.

Guna Pelembut Fabrik Untuk Elak Habuk Melekat Pada Perabot

Satukan semua bahan dan kacau sehingga sebati. Masukkan di dalam botol semburan dan letakkan botol semburan tersebut di dalam tandas. Setiap hari atau selepas menggunakan tandas, anda boleh lah semburkan penyegar homemade ini

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI