Seterika adalah alatan yang dapat membuatkan kita setiap hari kelihatan segak atau cantik. Dengan adanya seterika, ia dapat menampakkan pakaian kita serba kesempurnaan. Jadi, disebabkan itu jugalah, dalam pemilihan seterika juga penting ya. Sekali kita salah pilih, ia boleh mengakibat bermacam perkara. Sebagai contoh, seterika itu cepat rosak atau tiba-tiba meletup ke atau juga boleh jadi, seterika itu atas masalah dalamannya. Kita tahu kan? Haaa. Jadi sebab itu lah hari ini saya akan bagitahu apakah tips nak pilih seterika yang bagus dan baik untuk anda.

Seterika Yang Bagus, Boleh Menceriakan Keluarga. Inilah Dia Cara Memilih Seterika Yang Terbaik 2022

SETERIKA BERWAP ADALAH PILIHAN YANG TERBAIK

Seterika berwap atau dipanggil steam iron ini lebih bagus fungsinya berbanding dengan seterika biasa. Ini kerana apabila menggunakannya atau menggosok baju, ia mampu menggosok kedua-dua belah bahagian. Contohlah, kita gosok bahagian lengan kanan, di hadapan tapi bila guna steam iron ini, ia akan gosok sekali depan dan hadapan permukaan lengan kanan pakaian kita. Haa gituu.

 

IKLAN

LOGO SIRIM DAN LOGO 5 BINTANG SURUHANJAYA TENAGA WAJIB ADA

Ini paling penting sekali, pastikan ada logo sirim. Sekurang-kurangnya, jika ada logo sirim, kit sudah yakin yang seterika tersebuh seterika yang dipercayai dan disahkan bagus dan selamat untuk digunakan. Begitu juga dengan logo 5 bintang suruhanjaya tenaga itu, kalau ada logo itu, ia bermakna seterika anda akan kurang menggunakan tenaga elektrik. Dan di situ kita dah jimatkan elektrik.

 

IKLAN

Dan yang terakhir sekali dalam tips memilih seterika yang baik adalah,

DIBUAT DARI BESI YANG TAHAN KARAT

Ini perkara yang logik akal lah atau kita kata “common sense” dalam diri. Kita nak pakai lama kan? Jadi lebih baik beli besi yang mampu tahan karat. Cuba bayangkan baru 1-2 dah karat. Lepas itu dah kena beli baru. Dekat situ dah terjadi pembaziran duit.

IKLAN

Seterika Yang Bagus, Boleh Menceriakan Keluarga. Inilah Dia Cara Memilih Seterika Yang Terbaik 2022

Jadi, itu sahajalah perkongsian saya tentang tips memilih seterika yang terbaik. Pastikan anda yang membeli seterika nanti, jangan salah pilih lagi ya!

Sumber: Bidadari.my

(https://www.rmp.gov.my/laman-utama/peringatan/jomberingat/2020/02/16/jomberingat-panduan-keselamatan-berkaitan-penggunaan-tong-gas)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI